Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 24 februarie 2010

Expertii avertizeaza despre un mega-virus


Expertii avertizeaza despre un mega-virus

O noua afacere pentru industria Pharma si Streinu-CercelDupa gripa aviara si cea porcina urmeaza sa apara o noua mutatie a unui virus devastator * Specialistii spun ca va fi o combinatie de tulpini extrem de rezistenta care se va raspandi cu repeziciune pe intrega planeta, fara bariera * E posibil ca acesta sa apara la inceputul verii si deja se lucreaza la un vaccinCercetatorii avertizeaza asupra aparitiei unui nou virus, de asta data devastator. Daca la AH1N1 fusesera combinate tulpinile de la gripa spaniola, cu cel al gripei aviare si cu cel al gripei porcine, ceea ce i-a facut pe multi adepti ai teoriei conspiratiei sa sustina ca este fabricat in laborator, de data asta se presupune ca este vorba despre un mega-virus, cum a fost el definit de expertii unor laboratoare din Statele Unite, citate de Science & Vie.
Probabilitatea aparitiei acestei noi tulpini este constatata in mod independent de Dr Jesus Feris Iglesias din SUA, de expertul francez Nizar Aijansi si sutinuta de prof. Adrian Gibbs, cel care a constatat ca virusul AH1N1 s-a "splitat" in mod accidental.Acelasi lucru este sustinut si de revista "The Time", in numarul din 22 februarie, care-l citeaza pe Dr. Keiji Fukuda, de la national Academy of Scients, si care sustine ca noua mutatie are la baza virusul A5N1 - cel al gripei aviare, dar intr-o forma mult mai rezistenta, care se poate devzolta in jurul proteinei umane PB2. Expertii avertizeaza ca acest mega-virus s-ar putea declansa la sfarsitul primaverii si inceputul verii in emisfera boreala, ceea ce ar coincide cu inceputul iernii in cea australa, o locatie unde ar putea exploda noua epidemie. Specialistii nu dezvaluie cum au ajuns la aceasta concluzie, ceea ce i-a facut din nou pe sceptici sa banuiasca faptul ca este o noua menevra a industriei Pharma. "Daca prognozele noastre se adeveresc acest virus nu va avea nici un fel de bariera si se va raspandi cu viteza pe intreaga suprafata a planetei...", avertizeaza Fukuda, sustinut de Gibbs: "Laboratoarele ar trebui sa-si incepa cercetarile in avans pentru a pregati un nou vaccin", adauga expertul australian. (R.N.)
Iata ce am mai citit pe siteul relitatea:

Virusul gripei aviare revine şi ameninţă cu o nouă pandemie

Virusul gripei aviare ar putea ameninţa din nou lumea. Potrivit cercetătorilor, o nouă pandemie ar putea izbucni în orice moment de la virusul gripei aviare, H5N1, care are o rată a mortalităţii de peste 50%.

Potrivit Times.com, o echipă de cercetători de la Universitatea Madison din Wisconsin a realizat un studiu potrivit căruia virusul aviar H5N1 combinat cu rădăcini ale virusului gripei umane sezoniere duce la apariţia a nu mai puţin de 254 de virusuri noi. Cercetătorii au arătat, cu ajutorul şoarecilor de laborator, că virusurile rezultate nu sunt numai mortale, dar şi uşor transmisibile.Potrivit noului studiu asupra virusului gripei aviare, H5N1 are capacitatea de a deveni un "ucigaş pandemic" pentru că este mai uşor transmisibil. Asta datorită proteinei PB2, care conferă virusurilor hibride posibilitatea de a se răspândi cu rapiditate. Specialiştii în domeniul Sănătăţii monitorizează cu atenţie evoluţia proteinei PB2 în fiecare dintre infecţiile virale umane H5N1.Virusul gripei aviare a infectat 478 de oameni din 15 ţări din 2003 şi până în prezent, iar dintre aceştia 286 au murit.
Virusul gripei aviare a fost descoperit în anul 1997 şi nu a provocat până în prezent nici o pandemie. Oamenii de ştiinţă se tem că, prin intermediul unui proces numit "recombinare", virusul aviar ar putea da naştere unei rădăcini mortale şi uşor transmisibile faţă de care oamenii nu au imunitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu