Top 10 albume recomandate de Vatican
Cu doar două zile înainte de debutul celei de-a 60-a ediţii a Festivalului de la San Remo, oficiosul Bisericii Catolice publică o listă de 10 albume muzicale pe care le recomandă credincioşilor.
Vaticanul face recomandări muzicale credincioşilor catolici
Vaticanul are şi el gusturile sale muzicale. Nu unele religioase, ci cât se poate de laice. Ziarul Bisericii Catolice a publicat în ediţia sa de duminică un Top 10 al albumelor ce merită luate pe o insulă pustie.
Topul este deschis de albumul "Revolver" din 1966 al celor de la Beatles. "Forţa sa inovatoare e superioară celei din alte albume ale quartetului din Liverpool", apreciază jurnaliştii de la Observatorul Roman. Urmează apoi "If I could only remember my name" (1971) al lui David Crosby. Un alt disc britanic în top: "The dark side of the moon", de Pink Floyd.
Urmează "Rumours" (1977) - Fleetwood Mac. "Forţa sa stă în delicioasa reuşită a combinării instrumentelor acustice şi electrice", scriu jurnaliştii catolici.
Din 1982 datează "The nightfly" de Donald Fagen, un "disc de nişă, care nu a ajuns niciodată la un adevărat succes comercial", "briliant şi ironic". Tot din acelaşi an apare pe lista Bisericii conduse de Papa Benedict al XVI-lea "Thriller", considerat "până la un punct un disc al muzicii negre". "Thriller" rămâne capodopera regelui pop pentru forţa sa inovatoare în raporta cu muzica afro-americanilor, notează publicaţia.
În top apare şi "Graceland" al lui Paul Simon din 1986. Cu acest album, "muzica descoperă noi culori şi extraordinara sa capacitate de a uni persoanele".
.
"Ar fi suficientă melodia "One" pentru a justifica alegerea albumului "Achtung baby", al şaptea albul al celor de la U2. "Acest disc marchează o schimbare radicală în stilul grupului irlandez, care pentru a rămâne fidel preocupărilor sale politice şi sociale, experimentează noi sonorităţi, în căutarea stimulilor, pentru a rămâne în pas cu vremurile.
O altă trupă britanică e în top: Oasis cu "(What's the story) Morning glory?" (1995), văzuţi drept continuatori ai tradiţiei lansate de Beatles.
"Supernatural" al lui Carlos Santana e un alt disc din topul Bisericii Catolice .
Ca sa va dati seama pe cine promoveaza papa, va rog sa cititi articolele urmatoare:
http://saccsiv.wordpress.com/2009/09/03/documentare-celebre-%e2%80%9ethey-sold-their-souls-for-rock-and-roll%e2%80%9d-partea-1-%e2%80%93-si-au-vandut-sufletul-pentru-rock/
http://saccsiv.wordpress.com/2010/02/14/video-rock-si-crestinism/
http://saccsiv.wordpress.com/2010/02/10/documentare-celebre-%e2%80%9cdoorways-to-satan%e2%80%9d-subtitrare-in-limba-romana/
Pendula vieții
Acum 3 săptămâni
nu mi-ai acceptat comentariul la articolul cu muzica psihaedelică, deşi nu consider că te-am jignit de vreun fel.
RăspundețiȘtergeredar, vezi tu.. pink floyd, psihaedelicii ăia satanişti, sunt plăcuţi şi la vatican. ce-mi plac mie oamenii care se bat cap în cap cu propriile argumente. ^^