Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 martie 2010

Evreii se pregatesc intens pentru constructia celui de-al treilea templu in Ierusalim

Va amintiti articolele despre incercarea de a reconstrui templul lui Solomon, in care Antihristul se va proclama imparat si Dumnezeul unic? http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2010/01/templul-lui-solomon-semn-al-venirii.html
Este un semn clar ca sfarsitul veacurilor este aproape. Iata ce am citit astazi:

danutza

Cartierele arabe din Ierusalim clocotesc din cauza inaugurării unei sinagogi.


Palestinienii protestează împotriva a ceea ce ei numesc "iudaizarea Palestinei
50 de palestinieni şi opt poliţişti israelieni au fost răniţi în urma ciocnirilor care au avut loc marţi dimineaţă în cartierele arabe din Ierusalim, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Miki Rozenfeld, relatează RIA Novosti.

Ciocnirile din partea de est a oraşului, locuită în majoritate de palestinieni, au izbucnit în urma apelului lansat de grupările palestiniene, printre care Hamas, privind organizarea unui protest faţă de "iudaizarea" Ierusalimului.

Nemulţumirea populaţiei palestiniene din oraş a fost provocată de anunţul din 9 martie privind construirea a 1.600 de locuinţe pentru familiile de evrei din Ierusalimul de Est, precum şi de inaugurarea luni a sinagogii Hurva, reconstruită în centrul vechi al Ierusalimului.

Mii de oameni au ieşit în stradă în Fâşia Gaza pentru a protesta faţă de inaugurarea luni a sinagogii Hurva, în cartierul evreiesc din vechiul oraş, percepută ca o nouă provocare israeliană. Manifastanţii, majoritatea studenţi, au denunţat şi continuarea colonizării în Ierusalimul de Est, unde s-au înregistrat ciocniri între palestinieni şi poliţie.

Au fost organizate manifestaţii în mai multe oraşe şi tabere de refugiaţi, mai ales în Jabaliya, Beit Lahiya, Khan Younes şi Rafah. În oraşul Gaza, manifestaţii s-au dus spre sediul Parlamentului palestinian, vizat de un bombardament israelian în timpul ofensivei din Gaza din urmă cu un an.

Sinagoga Hurva a fost reconstruită la 62 de ani după ce a fost distrusă de iordanieni în primul război israeliano-arab. Hamas spune că reconstruirea sa este un prim pas către formarea "celui de al treilea Templu" evreiesc pe ruinele Esplanadei Moscheilor. Numit Muntele Templului de către evrei, acesta este cel mai sacru loc al iudaismului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu