Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 19 martie 2010

A SAPTEA PORUNCA DUMNEZEIASCA

Ce opreste a saptea porunca dumnezeiasca?

Ne opreste de la relatii sexuale nelegiuite, cum ar fi: adulterul, relatii sexuale inainte de casatorie si alte feluri de "inclinatii necurate", care "au schimbat fireasca randuiala a trupului cu cea impotriva firii", dupa cum spune Sfantul Apostol Pavel (Romani l, 26).

Care este scopul acestei porunci dumnezeiesti?

Sa ocroteasca sfintenia, curatia, fericirea si scopul vietii conjugale.

Care este pricina calcarii acestei porunci?

Inainte de toate, cursele intinse de Satana, care este vrajmasul curatiei si al sfinteniei si care uraste inmultirea neamului omenesc si cresterea familiei duhovnicesti a lui Dumnezeu, adica a Bisericii.

Apoi, nestiinta barbatilor si a femeilor, care isi privesc trupurile cu patima, uitand desuflet si stiu putine despre ei ca fiinte spirituale si copii ai lui Dumnezeu. Aceasta nestiinta este consecinta proastei educatii si a intrecerii in imoralitate a societatii.

Cu ce pacat este asemanat adulterul in Biblie?

De-a lungul intregii carti a Vechiului Testament, idolatria este numita adulter, desfrau. Iar idolatria este considerata cel mai mare pacat impotriva lui Dumnezeu.

Care sunt roadele desfranarii?

Vatamarea trupului si a sufletului, inselarea de sine, boli ingrozitoare, neliniste sufleteasca, nervozitate, nefericire, copii invalizi si bolnavi, deznadejde si, in sfarsit, nebunie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu