Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 29 martie 2010

IIsus Hristos:personaj biblic şi istoric

Am citit pe blogul fratelui de la crestinul ortodox un articol foarte interesant, din care redau un fragment. Restul articolului il puteti citi pe http://uncrestinortodox2.wordpress.com/2010/03/29/mantuitorul-nostru-iisus-hristos-personaj-biblic-si-istoric/
danutza

Mantuitorul nostru IIsus Hristos:personaj biblic şi istoric

În cele ce urmează voi încerca să redau mărturia unui păgân, contemporan cu Mântuitorul nostru Iisus Hristos, pe nume Publius Lentullus. Acesta în cuprinsul epistolei sale către Împăratul roman Tiberiu vorbeşte despre Iisus Hristos.

“Maiestăţii voastre şi stimatului Senat al Romei, din partea senatorului Lentullus Publius, proconsul, salutare! Am aflat că doriţi să ştiţi cele ce acum vă comunic prin această scrisoare:

Trăieşte aici un om ce se bucură de mare faimă, anume Iisus Hristos. Poporul Îl numeşte profet al adevărului, iar ucenicii zic că este Fiul lui Dumnezeu, Cel care a făcut cerul şi pământul şi toate cele ce au fost şi vor mai fi în univers! Şi-n adevăr o, Împărate, în fiecare zi se aud minuni din partea acestui Iisus Hristos. Printr-unul şi singurul lui cuvânt el dă viaţă morţilor şi sănătate bolnavilor.

4 comentarii:

  1. Să nu te tulbure poziţia lui Danion, dacă într-adevăr asta este poziţia lui. El nu face decât să recite poeziile stiliştilor. Dumnezeu nu este condiţionat de timp, numai noi oamenii suntem. Calendarul nou nu te scoate de sub har (adică nu te face eretic) pentru că nu este o dogmă ci doar un instrument de măsurare a timpului. Dacă alţii îl folosesc în scop ecumenist (masonic) e problema lor. Aşa şi cu cuţitul: îl poţi folosi să tai pâinea sau să omori un om. Asta nu înseamnă că este rău pentru că unii îl folosesc să ucidă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ar fi să-l cercetezi pe Părintele Arsenie Papacioc, poate e mai aproape de tine...

    RăspundețiȘtergere
  3. Danion chiar e stilist! Intră pe apologeticum şi ai să vezi ce declaraţie, ce pute a mândrie!, a făcut! El e SUPER-Mărturisitorul şi cică Părintele Iustin i-ar fi spus: "Ce bine ar fi daca Romania ar avea zece ca tine…

    - Zece ce, parinte? Mireni sau…

    - Mireni, ca nu mai avem calugari care sa marturiseasca. Ai mare grija, sa poti propovadui cuvantul mai departe. "
    Îţi dai seama? Nu mai avem călugări care să mărturisească!!!Doamne fereşte!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc pt sugestii. eu il citesc pe par papacioc. am si fost la dansul o data, ca sunt din constanta. danion imi placea, dar mi se pare ca are rataciri. sper sa ma insel.o sa intru pe apologeticum sa vad ce a declarat. Doamne, ca tare mai e greu sa deosebesti binele de rau!!! Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere