Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 24 martie 2010

JOACA DE-A DUMNEZEU SAU CUM SE FAC DE RAS OAMENII DE STIINTA

CERN: Oamenii de stiinta incearca sa recreeze Big Bang-ul in 30 martie, la granita franco-elvetiana


CERN Centrul European pentru Cercetari Nucleare (CERN) va incerca sa recreeze, in data de 30 martie, Big Bang-ul care s-a aflat la originea universului, in marele accelerator de particule de la granita franco-elvetiana, cel mai puternic din lume, au anuntat marti cercetatorii de la CERN, citati de AFP.

Coliziunea la o putere inedita de 7 Tev (tera electron-volt) va avea loc in tunelul circular de 27 de km al CERN, la o suta de metri sub pamant.

"Cu fascicule in sens invers de 3,5 Tev, suntem pe punctul de a lansa programul de cercetari fizice al LHC", a explicat, intr-un comunicat, Steve Myere, directorul de program in cadrul CERN.

"A ajusta cele doua fascicule este o provocare: este ca si cum ai lansa doua ace de pe cele doua maluri ale Atlanticului in incercarea de le face sa se ciocneasca in mijlocul oceanului", a precizat el.

"LHC nu este o masinarie la care este suficient sa apesi pe un buton. Functioneaza foarte bine, dar este inca in faza de adaptare (...) Ar putea dura ore sau chiar zile intregi pentru a obtine coliziunea", a avertizat, la randul sau, directorul general al CERN, Rolf Heuer.

Coliziunea protonilor lansati in sens invers ar trebui sa produca particule elementare care nu au mai fost observate pana in prezent. Cercetatorii de la CERN isi propun sa gaseasca dovada existentei unor particule efemere precum bosonul lui Higgs, aflat la originea notiunii de masa in fizica teoretica.

Recentele succese ale LHC au dat o gura de oxigen oamenilor de stiinta, in urma celor doua defectiuni care au survenit dupa lansarea acceleratorului, in septembrie 2008.

Dupa o reparatie care a durat 14 luni, LHC a fost repornit in noiembrie 2009. O luna mai tarziu, realizase deja o accelerare a fasciculelor de protoni la 2,36 TeV, permitand astfel peste un milion de coliziuni de particule.

La 7 TeV, CERN va atinge o putere de 3,5 ori mai mare decat concurentul sau Fermilab din Chicago (USA).

In urmatoarele 18 - 24 luni, oamenii de stiinta vor opera o "oprire tehnica" ce va dura intre 8 si 10 luni, pentru a-l putea pregati sa functioneze la puterea maxima prevazuta, de 14 TeV.

2 comentarii:

  1. Hai sa ne intelegem,Danutza..
    Ai luat un articol, dintr-o publicatie oarecare, unde sunt descrise preparativele pentru un nou test la CERN, si l-ai postat integral, adaugandu-i pur si simplu un titlu care nu are nici o legatura cu continutul..
    ''Joaca de-a dumnezeu,sau cum se fac de ras oamenii de stiinta''
    Ma rog, cum se fac de ras,adica??
    Si cine spune ca se joaca de-a D-zeu, tu?
    Ai macar idee ce sunt bozonii lui Higgs?
    Sau, cine i-a ''botezat'' particulele lui D-zeu si de ce?
    Si mai stii ca testul de acolo nu are nimic de-a face cu religia ,in nici un fel?

    ''Oamenii de stiinta se fac de ras''..
    Hai sa fim seriosi..Asta ati zis voi, crestinii habotnici si atunci cand s-a facut prima vaccinare.Unele secte religioase de sorginte crestina inca mai refuza, si azi, sa isi vaccineze copiii impotriva unor boli ingrozitoare, cum e Poliomelita.
    La fel ati spus si cand s-a efectuat primul transplant de organe, iar azi sunt milioane de oameni care traiesc multumita acestora..
    Pentru voi, religiosii habotnici, tot ce e nou, nemaiantalnit, e musai sa fie de origine draceasca, ca altfel va anunta, el, poapa la biserica, nu??

    Well, guess what?
    Popa habar n-are de fizica.

    RăspundețiȘtergere
  2. stii ca multi occidentali au inceput sa refuze vaccinarile? stii ca 38 % dintre parintii americani refuza sa faca acest lucru? stii cat de periculoase sunt vaccinurile? uite, citeste acest articol:http://apologeticum.wordpress.com/2010/05/05/pericolul-vaccinurilor-nu-a-trecut-despre-patologia-societatii-vaccinate/
    am denumit articolul :joaca de-a DUmnezeu pt incearca sa reconstituie asa zisul big bang, adica aparitia universului, cand acesta a fost creat de Dumnezeu. particula lui DUmnezeu le-ar explica lor, oamenilor de stiinta, cum a luat nastere universul, neacceptand ca EL ne releva doar atat cat ar trebui sa stim. pe Dumnezeu nu-L poti cuprinde cu mintea . El este mai presus de tot si de toate, nu are inceput si sfarsit. dupa ultimele teorii, care confirma ceea ce scrie in Biblie, universul are limite, nu e infinit. si sti ce: sunt o multime de preoti care au habar de fizica. ex un ieromonah, grigorie, parca, care a fost prof dr inginer Gh Sandu, la fel, par filotheu, care e absolvent de cibernetica si exemplele sunt numeroase.

    RăspundețiȘtergere