Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 27 martie 2010

Iisus pe cale spre Ierusalim

Iisus pe cale spre Ierusalim


Iisus vesteste Patima Sa

Si luand la Sine pe cei doisprezece, a zis catre ei: "Iata ne suim la Ierusalim si se vor implini toate cele scrise prin prooroci despre Fiul Omului. Caci va fi dat paganilor si va fi batjocorit si va fi ocarat si scuipat. Si, dupa ce Il vor biciui, Il vor ucide; dar a treia zi va invia".

Si ei n-au inteles nimic din acestea, caci cuvantul acesta era ascuns pentru ei si nu intelegeau cele spuse.

Iisus vindeca un orb

Si cand s-a apropiat Iisus de Ierihon, un orb sedea langa drum cersind. Si, auzind el multimea care trecea, intreba ce e aceasta. Si i-au spus ca trece Iisus Nazarineanul. Si el a strigat, zicand: "Iisuse, Fiul lui David, fie-Ti mila de mine".

Si cei care mergeau inainte il certau sa taca, iar el cu mult mai mult striga: "Fiule al lui David, fie-Ti mila de mine!" Si oprindu-se, Iisus a poruncit sa-l aduca la El; si apropiindu-se el, l-a intrebat: "Ce voiesti sa-ti fac?" Iar el a zis: "Doamne, sa vad iarasi!" Si Iisus i-a zis: "Vezi! Credinta ta te-a mantuit".

Si indata a vazut si mergea dupa El, slavind pe Dumnezeu. Si tot poporul, care vazuse, a dat lauda lui Dumnezeu (Lc. 18, 31-43).

Iisus in casa lui Zaheu

Trecand prin Ierihon, iata un barbat cu numele Zaheu, care era mai-marele vamesilor si era bogat, cauta sa vada cine este Iisus, dar nu putea de multime, pentru ca era mic de statura. Si, alergand el inainte, s-a suit intr-un sicomor, ca sa-L vada, caci pe acolo avea sa treaca.

Si cand a sosit la locul acela, Iisus, privind in sus, a zis catre el: "Zahee, coboara-te degraba, caci astazi in casa ta trebuie sa raman". Si a coborat degraba si l-a primit, bucurandu-se.

Si, vazand, toti murmurau ca a intrat sa gazduiasca la un om pacatos. Iar Zaheu, stand, a zis catre Domnul: "Iata, jumatate din averea mea, Doamne, o dau saracilor si, daca am napastuit pe cineva cu ceva, intorc impatrit".

Si a zis catre el Iisus: "Astazi s-a facut mantuire casei acesteia, caci si acesta este fiu al lui Avraam. Caci Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuiasca pe cel pierdut" (Lc. 19, 1-10).

Iisus este uns cu mir la cina din Betania

Cu sase zile inainte de Pasti, Iisus a venit in Betania, unde era Lazar, cel pe care il inviase din morti, si I-au facut cina si Marta slujea; iar Lazar era unul dintre cei ce sedeau cu El la masa.

Maria, luand o litra cu mir de nard curat, de mare pret, a uns picioarele lui Iisus, si le-a sters cu parul capului ei, iar casa s-a umplut de mirosul mirului. Iar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Lui, care avea sa-L vanda, a zis: "Pentru ce nu s-a vandut mirul acesta cu trei sute de dinari si sa-l fi dat saracilor?" Dar el a zis aceasta, nu pentru ca ii era grija de saraci, ci pentru ca era fur si, avand punga, lua din ce se punea in ea. (In. 12, 1-6).

Si vazand ucenicii, s-au maniat si au zis: "De ce s-a facut risipa aceasta? Caci mirul acesta se putea vinde scump, iar banii sa se dea saracilor".

Dar Iisus, cunoscand gandul lor, le-a zis: "Pentru ce faceti suparare femeii? Caci lucru bun a facut ea fata de Mine. Caci pe saraci totdeauna ii aveti cu voi, dar pe Mine nu Ma aveti totdeauna; ca ea, turnand mirul acesta pe trupul Meu, a facut-o spre ingroparea Mea. Adevarat zic voua: Oriunde se va propovadui Evanghelia aceasta, in toata lumea se va spune ce a facut ea, spre pomenirea ei" (Mt. 26, 8-13).

N-am venit sa chem pe drepti, ci pe pacatosi la pocainta (Mt. 11,13).

Deci multime mare de iudei au aflat ca este acolo si au venit nu numai pentru Iisus, ci sa vada si pe Lazar pe care-l inviase din morti.

Un comentariu:

  1. Am primit un mail de la razbointrucuvant din care reiese ca danion si pr hrisostom sunt stilisti

    RăspundețiȘtergere