Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 martie 2010

SATANA ARE ADEPTI IN TOATA LUMEA. ROMANIA DE CE AR FI OCOLITA?

Iata o stire care m-a bulversat. Cu ce il deranjeaza pe C Preda religia? Stiam ca PDL este un partid cu multi membrii masoni, dar chiar sa atace fatis religia, parca nu ma gandeam sa cuteze. O fi rezultatul contactului cu alti "frati" din aprlamentul european???? Dumnezeu sa ne apere si sa ne dea curaj sa ne aparam credinta, crezurile si ide
ntitatea nationala!
danutza

Preda vrea liceu fara Dumnezeu

Diversiunile Cotrocenilor nu ocolesc nici Biserica

Europarlamentarul lui Basescu relanseaza scandalul scoaterii religiei din invatamant * Subiectul e sensibil, cu priza la popor * Ca si dosarele "Voicu", "Revolutia", "maghiara limba oficiala", "parlament unicameral" etc. si "religia in scoli" distrage atentia de la problemele reale ale tarii * Biserica Ortodoxa e prima care reactioneaza

Europarlamentarul Cristian Preda de la PDL, unul dintre oamenii de baza ai campaniei prezidentiale a lui Traian Basescu, este criticat de catre reprezentantul Bisericii Ortodoxe Romane, dupa ce a declarat ca religia nu ar mai trebui sa se predea in scoli. Scoaterea religiei ca si disciplina din programa scolara este vazuta de Patriarhia Romana ca o intitiativa brutala, similara cu cea a comunistilor din anul 1948. Initiativa lui Preda seamana a diversiune a puterii, dupa lungul sir: dosarul Voicu, dosarul Revolutiei, Tinutul Secuiesc, maghiara limba oficiala in HarCov, parlament unicameral etc., sa tina populatia departe de problemele reale ale tarii. De data asta, prin vocea lui Preda a fost ales subiectul religiei in scoli, fiind unul sensibil la masele populare, cum a fost si cel al icoanelor in urma cu cativa ani.

Democrat liberalul Cristian Preda a precizat in urma cu cateva zile ca, din punctul sau de vedere, religia nu ar mai trebui sa se predea in scolile din Romania. "Cred, de pilda, ca dreapta in Romania ar trebui sa se defineasca intr-o formula laica si sa ceara, intre multe altele, scoaterea religiei din scoli. Mi se pare ca prezenta religiei ca o disciplina obligatorie timp de 12 ani in scoala, este paguboasa si pentru Biserica si pentru scoala. Mariajul este esuat. In foarte multe locuri, in scoala nu se fac ore de religie, ci se incearca un fel de catehizare, care nu reuseste decat rareori. Nu mi se pare ca tinerii de azi sunt strabatuti de valorile religioase pe care o buna catehizare le-ar produce. Mi se pare ca incercarea de a face religie in scoala o proiecteaza pe aceasta intr-o paradigma foarte autoritarista. Eu nu cred ca este o solutie buna. Pledez pentru o laicizare a spatiului public si a spatiului educational", a declarat Preda.

"Initiativa brutala"

In opinia Patriarhiei Romane, partidele ar trebui sa respecte vointa romanilor, care si-au exprimat dorinta ca religia sa se regaseasca in programa scolara. "Ar fi o initiativa brutala care ar semana cu cea a comunistilor din 1948. Dupa 1990 religia a fost reintrodusa in invatamantul public, in urma solicitarii a peste un milion de romani, daca nu mai mult. Disciplina si-a dovedit fiabilitatea, efectele benefice ale predarii religiei remarcandu-le atat profesorii, cati si parintii si elevii. In toate tarile europene relgia este prezenta in spatiul public. O astfel de initiativa ar fi in contradictie cu dorinta covarsitoare a majoritatii romanilor. In 2008, Patriarhia a lansat campania 'Nu vrem liceu fara Dumnezeu', in urma careia am primit cateva zeci de mii de mesaje de sustinere, majoritatea din partea unor tineri de pana in 35 de ani. Partidele ar trebui sa respecte dorinta majoritatii romanilor", ne-a declarat parintele Costel Stoica, purtator de cuvant al Patriarhiei Romane.

"Agita spiritele"

La randul sau, parintele Gheorghe Dogaru, inspector la disciplina Religie din cadrul Inspectoratului Scolar Bucuresti, sustine ca opinia lui Cristian Preda nu face altceva decat sa agite spiritele. Mai mult, parintele Dogaru a precizat ca religia este inclusa in proiectul Legii Educatiei Nationale, care apartine tot unui om de dreapta. "Fiecare are dreptul la propria opinie. Nu este decat o simpla opinie care nu face altceva decat sa agite spriritele. Noul proiect al educatiei, care apartine unui om de dreapta, prevede la articolul 18 religia ca disciplina in scoli. Deocamdata nu se pune problema eliminarii religiei din scoli", ne-a spus parintele Dogaru.

Intrebarile retorice ale lui Preda

Nu este pentru prima data cand Cristian Preda sustine ca religia ar trebui scoasa din scoli. In august 2009, acesta se arata convins ca de obligativitatea studiului doctrinei religioase in scoli are mai multa nevoie Biserica Ordoxa Romana decat elevii care, desi termina un liceu, nu sunt in stare sa spuna care sunt deosebirile esentiale intre Noul si Vechiul Testament. "Cine are mai multa nevoie de cine in acest moment? Scoala are nevoie de religie? Sau, dimpotriva, Biserica e cea care are nevoie de scoala? Putem vedea oare in insistenta cu care BOR cere obligativitatea predarii vreme de 12 ani a religiei un semn al esecului catehizarii?", se întreaba retoric Cristian Preda, pe blog-ul propriu. "Ce a produs obligativitatea pana acum? Experienta mea - de buna seama, limitata - imi arata ca unii absolventi de Bacalaureat nu stiu nici macar deosebirea dintre Vechiul si Noul Testament. E vorba, se intelege, despre calitatea predarii. Felul in care e infatisata o materie nu poate fi minimalizat. Iar aici Biserica trebuie sa intervina, formand dascali veritabili", afirma europarlamentarul, adaugand ca durata obligativitatii, de 12 ani, este mult prea mare, deoarece se pune accentul pe studiul religiei in detrimentul "stiintelor fizico-chimice, care stau la baza modernitatii".

George Tarata ( agentia.org)

2 comentarii:

  1. O dată ce eşti mason...Masonii sunt satanişti, nu atei. Nu cred că există mason care să nu i se închine lui lucifer. Aşa că eu nu înţeleg de ce nu te-ai aşteptat la ce-i mai rău din partea lor...

    RăspundețiȘtergere
  2. da, ai dreptate, cred ca am fost prea credula. stiu ca masonii se inchina lui lucifer, asa cum reiese si din declaratiile unor mari masoni( pike, de exemplu). asistam la un atac concertat asupra bisericii si religiei ( filme care blasfemiaza, reporaje despre slujitorii bisericii in pacat, articole defaimatoare, etc).

    RăspundețiȘtergere