Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 22 iulie 2010

SECETA...MAREEA NEAGRA...INUNDATII...EXPLOZII SOLARE...CUTREMERE...SEMNE CA TRAIM VREMURILE DE PE URMA?

Secetă în Rusia: şerpii atacă oameni de foame

Seceta a impus decretarea stării de urgenţă în 23 de regiuni ale Rusiei

O secetă cum n-a fost de decenii în Rusia nu doar că a distrus mii de hectare de grâu şi alte culturi, dar pare să fi pus natura întreagă "în război" cu locanicii. Tot mai mulţi urşi intră în sate după hrană, în căutare de apă, însă şocant pentru autorităţi a fost să constate că şerpii şi păianjenii atacă oamenii!

Potrivit Ministerului rus al Agriculturii, acest comportament agresiv este direct determinat de vremea caniculară din ultimele săptămâni, în timp ce alte animale mor pe capete. În regiunea Moscova, peştii putrezesc în râuri, aricii morţi sunt descoperiţi pe poteci, în timp ce corbii epuizaţi se prăbuşesc pe câmp.

1.300 de oameni au fost răpuşi de canicula din Rusia

23 din cele 83 de regiuni ale Rusia sunt în stare de urgenţă din cauza celei mai grave secete din ultimii peste 1.300 de ani. Valul de căldură care afectează de trei săptămâni ţara a adus temperaturi neobişnuit de mari.

Ruşii fac faţă cu greu temperaturilor record

20% din culturile din rusia au fost distruse de arşiţă, ceea ce a dus la creşteri cu peste 50% a preţurilor produselor agricole de bază în zonele afectate. 1.300 de oameni au murit răpuşi de caniculă de la începutul verii, 71 dintre aceştia doar în ultimele două zile. Meteorologii au veşti proaste, în continuare: numeroase zone se vor confrunta cu temperaturi de până la 39-40 de grade Celsius în acest weekend. Serviciul de ambulanţă este suprasolicitat, un singur echipaj intervenind la cel puţin 20 de cazuri în fiecare zi. Obişnuiţi cu vremuri mai răcoroase, ruşii fac faţă cu greu caniculei, motiv pentru care directorul serviciului sanitar a recomandat introducerea unei pauze de prânz prelungite.

Prima cauză a morţii este foamea de care suferă aceste vietăţi, câtă vreme s-au uscat nenumărate plante şi sursele de apă au secat. Alt pericol pentru animale sunt incendiile de pădure, care apar pe întreg teritoriul Rusiei. Din Kaliningrad până la Pacific, temperaturile sunt neobişnuit de ridicate. De pe urma caniculei, autorităţile sanitare au crescut o înmulţire - de până 20 de apeluri pe zi pentru un singur echipaj de salvare! - a cazurilor de infarcturi, creşteri sau scăderi de tensiune, insolaţie, plus obişnuitul abuz de alcool. Iarna, ruşii dau pe gât votcă, ca să se încălzească, în aceste zile beau foarte multă bere. Ei cred că se răcoresc astfel, dar medicii nu sunt de acord. Nu doar că nu atenuează efectele caniculei, dar consumul de alcool a contribuit la creşterea numărului de înecuri. Doar într-o săptămână, 400 de persoane s-au înecat pe cuprinsul ţării, respectiv 2.500 de la începutul anului. Din punct de vedere energetic, autorităţile ruse apreciază că situaţia este sub control şi că există încă suficientă apă în lacurile de acumulare. Pe de altă parte, locuitorii din Moscova s-au confruntat cu pene de curent, care nu au afectat sistemul principal de distribuţie, ci s-au datorat supraîncălzirii transformatoarelor în diferite puncte ale metro .

Nici Romania nu sta mai bine

http://www.realitatea.net/romania_este_cuprinsa_de_canicula_vezi_sfaturile_medicilor_724625.html

România se sufocă. Ţara noastră se va confrunta astăzi şi mâine cu temperaturi foarte ridicate, amplificate de un indice de confort termic peste pragul critic. Medicii avertizează că atât sănătatea fizică, cât şi cea psihică, ne sunt puse în pericol în asemenea condiţii meteorologice şi recomandă adoptarea unor măsuri speciale de protecţie.

Sa nu uitam de mareea neagra:un dezatru ecologic fara precedent , cu urmari grave:

Tragedia din Golful Mexic - cel mai mare dezastru ecologic din secolul XXI

Explozia platformei petroliere Deepwater Horizon si ulterioara deversare de petrol in Golful Mexicului este de-acum unanim considerata drept cel mai grav dezastru ambiental provocat de om din istorie. “Mareea Neagra” ameninta sa inghita intregul Golf, intreaga coasta meridionala si sud-orientala a Statelor Unite si a Mississippi, si este pe punctul de a se propaga in toate oceanele lumii. Potrivit celor mai “negre” previziuni, aceasta catastrofa va continua sa ucida timp de multe generatii, transformand cel mai probabil intregul Golf Mexic intr-o zona moarta. Animalele, viata omului, pana si industriile, toate risca potential daune permanente si distrugerea.

Tot despre mareea neagra- un scenariu sumbru:
Accidentul petrolier din Golful Mexicului va omori planeta in 2010?

In urmatoarele sase luni, potrivit cel putin unei persoane, lumea vie si-ar putea afla sfarsitul. Iar vina cade pe umerii britanicilor. Terrence Aym, ambientalist de renume si autor al mai multor articole de natura ecologista, este de parere ca recentul dezastru petrolier din Golful Mexicului ar putea capata proportii biblice.
Tragedia din Golful Mexic este, oricum, cel mai mare dezastru ecologic al secolului XXI. Evenimentul "apocaliptic" ce se prefigureaza ar fi rezultatul unei "mega-bule de metan" care se va ridica in scurt timp din patul oceanic si va cauza o serie de explozii, tsunami-uri, furtuni otravite si alte fenomene distructive, ce vor pune capat vietii asa cum o stim."Operatiunea de forare subacvatica Deepwater Horizon a companiei petroliere britanice BP s-ar putea sa fi declansat o apocalipsa geologica ireversibila, in cascada, ce va culmina cu prima extinctie in masa a vietii pe Terra din ultimele milioane de ani", sustine Aym. Tot el adauga ca dezastrul planetar care ni se pregateste va consta in aparitia unor mari fisuri in podeaua oceanica, cresterea de nivel a acesteia si rabufniri consistente de metan si alte gaze in apele planetei.Aym sustine ca la aproximativ 15 kilometri distanta de zona de lucru a proiectului Deepwater Horizon, se afla deja o fisura lunga de mai multe zeci si chiar sute de metri, ce "sangereaza" petrol si gaz metan. Noi crapaturi asemanatoare ar fi aparat la o distanta de mai putin de 50 de kilometri de acest epicentru.Exista voci care spun ca nivelul patului oceanic dimprejurul sondei BP a crescut deja, uluitor, cu aproximativ noua metri, din cauza presiunii exercitate. Doctorul John Kessler, de la Universitatea A&M din Texas, a calculat ca ruptura oceanica elibereaza in apa 60% petrol si 40% metan. Cantitatea normala de metan eliberata in asemenea situatii ar trebui sa fie de aproximativ 5%.Ayms scoate in evidenta ca o distrugere similara, cauzata de metan, s-a mai intamplat in trecutul foarte indepartat; este vorba despre extinctia din Permian, eveniment petrecut in urma cu 251 de milioane de ani, atunci cand, asa cum le place biologilor sa spuna, "au murit marile". Sursa estimata a acelui armaghedon? Golful Mexic de astazi. Sau, cel putin, asa pretinde Aym, care sustine ca mass-media nu mentioneaza nimic despre situatia din Atlantic, fiindca orice acces la fata locului si la informatii privind starea de fapt din Golf a fost restrictionat, incalcarile fiind penalizate cu amenzi uriase.
Sursa: The Register

http://www.ziare.com/international/stiri-internationale/dezastrul-ecologic-din-golful-mexic-scurgerea-de-petrol-a-patruns-in-scoarta-pamantului-1030081
http://www.gandul.info/international/mareea-neagra-incepe-sa-faca-victime-in-randul-oamenilor-70-de-persoane-au-avut-pana-in-prezent-probleme-de-sanatate-6346972
http://www.gandul.info/international/mareea-neagra-va-face-100-000-de-someri-6658336

S-au inmultit si cutremurele, asa cum spuneam si in articole anterioare. Iata dovada:

Un cutremur moderat, cu magnitudinea mb 5.8 grade, s-a produs marti, 20 iulie, in sudul Iranului.Seismul a avut loc la ora 19:38:14.5 UTC. Epicentrul cutremurului a fost localizat la 19 Km de Ahl, provincia Fars .Conform datelor publicate de EMSC, seismul a avut loc la o adancime de 40 km, iar magnitudinea a fost mb 5,8.Zona in care s-a produs cutremurul este caracterizata, in general, printr-o activitate seismica ridicata. Pana la aceasta ora, nu au fost transmise informatii privind eventualele pagube materiale. Seismul a fost urmat de mai multe replici, cea mai mare avand magnitudinea de 5.3.Institutul de Geofizica al Universitatii din Teheran da adancimea cutremurului ca fiind 10 km, iar International Institute of Earthquake Engineering and Seismology Tehran, Iran o da ca fiind 38km.Late edit. AFP anunta ca au fost ranite 32 de persoane, si au fost semnalate pagube materiale in mai multe sate din apropierea orasului Lamerd ( provincia Fars) si in alte sate din provinciile Fars si Hormuzdan.

Cutremure majore in Papua-Noua Guinee

Doua cutremure puternice s-au produs duminica, 18 iulie, in Papua-Noua Guinee, in partea de sud-vest a Oceanului Pacific. Primul cutremur a avut loc la ora 13:04 min UTC in estul Indoneziei, in zona insulelor Papua-Noua Guinee, la o adancime de 50 km si a avut magnitudinea moment 6,9. Al doilea seism s-a produs la ora 13:35 min UTC in aceeasi zona, la 40 km adancime, iar magnitudinea acestuia a fost de 7,2 grade pe scara bazata pe moment seismic.Nu au fost transmise informatii referitoare la urmarile cutremurelor. In urma celor 2 cutremure puternice produse in Oceanul Pacific a fost emisa si o avertizare de tsunami, alerta care ulterior a fost ridicata. Regiunea indoneziana Papua-Noua Guinee este frecvent afectata de cutremure puternice. In 1998, doua seisme consecutive de magnitudini 7,0 au provocat formarea unui val tsunami cu urmari distrugatoare in zona de coasta, cauzand moartea a peste 2000 de oameni.

Cutremur puternic de magnitudine 6,7 in Aleutine

Un cutremur puternic s-a produs in ziua de duminica, 18 iulie, in regiunea insulelor Fox-Aleutine din Oceanul Pacific, la est de Alaska.Seismul a avut loc la ora 5:56 min UTC, la o adancime de circa 30 km. Conform datelor publicate de EMSC, magnitudinea a fost de 6,7 grade pe scara bazata pe moment seismic.Pana la aceasta ora, nu au fost transmise informatii in legatura cu efectele miscarii seismice.

Cutremur de magnitudine in jur de 4,0 in Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea in jur de 4,0 s-a produs luni, 12 iulie, in regiunea Vrancea .Conform datelor INFP, cutremurul a avut loc la ora 14:52:58 timp universal (ora locala 17:52:58) si a avut epicentrul in regiunea Vrancei, in apropiere de localitatea Nereju. Adancimea focarului a fost de 100 km. Magnitudinea seismului a fost de 3,8-3,9 grade conform datelor INFP. Intensitatea seismului in zona epicentrala a fost de aproximativ III grade pe scara Mercalli. Cutremurul nu a fost resimtit la Bucuresti, dar a fost usor simtit in Galati, Focsani si in alte localitati din apropierea epicentrului.

Cutremur de magnitudine 6,4 in Japonia

Un cutremur relativ puternic s-a produs in seara zilei de duminica, 4 iulie, in vecinatatea coastei de est a insulei japoneze Honshu.Cutremurul a avut loc la ora 21:55 min UTC, iar epicentrul a fost localizat la est de insula Honshu.Conform datelor publicate de EMSC, seismul s-a produs la o adancime de 20 km si a avut magnitudinea 6,4. Nu au fost raportate pagube materiale semnificative.

Nu vin vesti bune nici despre soare:

NASA avertizeaza: explozii solare devastatoare vor lovi Terra cat de curand

Terra va suferi, in anul 2013, efectele unor explozii solare de-a dreptul devastatoare, anunta oficialii NASA. Sistemele electrice vor fi distruse, satelitii artificiali vor inceta sa functioneze, zborurile vor fi intrerupte, iar Terra se va scufunda in intuneric dupa ce generatoarele de curent electric se vor supraincalzi. Toate acestea se vor intampla in maxim 3 ani, atunci cand Soarele va ajunge la maximul puterii sale, este mesajul ingrijorator al acelorasi specialisti.
Oamenii de stiinta sustin ca distrugerile vor afecta toata aparatura electronica, de la dispozitiviele bancare si cele din spitale, pana la computerele personale si Ipod-uri. Pierderile financiare s-ar ridica astfel, in urma valurilor fara precedent de energie magnetica, la mai multe miliarde dolari, fara insa a putea aproxima o valoare exacta a pagubelor. "Stim ca va veni, dar nu putem estima cat de rau va fi", afirma Dr. Richard Fisher, directorul departamentului de heliofizica din cadrul NASA.
"Primele vor cadea sistemele de comunicatie, satelitii si sistemele de ghidare a avioanelor. Cat de curand, vor urma dispozitivele electrice din banci, spitale si chiar si cele din propriile noastre case. Vor fi probleme uriase pentru omenire. Largi parti ale globului vor ramane complet in intuneric, din cauza caderii sistemelor generatoare de energie, iar refacerea acestora va necesita mult timp", a adaugat acesta.Cel mai optimist scenariu este acela in care Terra va suferi doar cateva ore din cauza furtunilor magnetice si nu zile sau luni intregi, asa cum prevede Dr. Fisher. Cert este, avertizeaza cercetatorii NASA, ca masurile trebuie luate din timp pentru a preveni un dezastru de asemenea proportii.

Sa vedem ce ne invata Hristos despre sfarsitul veacurilor:

3. Şi şezând El pe Muntele Măslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicând: Spune nouă când vor fi acestea şi care este semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului?
4. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeţi să nu vă amăgească cineva.
5. Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi.
6. Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul.
7. Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri.
8. Dar toate acestea sunt începutul durerilor.
9. Atunci vă vor da pe voi spre asuprire şi vă vor ucide şi veţi fi urâţi de toate neamurile pentru numele Meu.
10. Atunci mulţi se vor sminti şi se vor vinde unii pe alţii; şi se vor urî unii pe alţii.
11. Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi.
12. Iar din pricina înmulţirii fărădelegii, iubirea multora se va răci.
13. Dar cel ce va răbda până sfârşit, acela se va mântui.
14. Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul.
15. Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt – cine citeşte să înţeleagă –
16. Atunci cei din Iudeea să fugă în munţi.
17. Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-şi ia lucrurile din casă.
18. Iar cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-şi ia haina.
19. Vai de cele însărcinate şi de cele ce vor alăpta în zilele acelea!
20. Rugaţi-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta.
21. Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi.
22. Şi de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup, dar pentru cei aleşi se vor scurta acele zile.
23. Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi.
24. Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.
25. Iată, v-am spus de mai înainte.
26. Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieşiţi; iată este în cămări, să nu credeţi.
27. Căci precum fulgerul iese de la răsărit şi se arată până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului Omului.
28. Căci unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii.
29. Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca şi luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor se vor zgudui.
30. Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului şi vor plânge toate neamurile pământului şi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere şi cu slavă multă.
31. Şi va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiţă, şi vor aduna pe cei aleşi ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini.
32. Învăţaţi de la smochin pilda: Când mlădiţa lui se face fragedă şi odrăsleşte frunze, cunoaşteţi că vara e aproape.
33. Asemenea şi voi, când veţi vedea toate acestea, să ştiţi că este aproape, la uşi.
34. Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta, până ce nu vor fi toate acestea.
35. Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece“.

Multe si mari catastrofe in natura si intre oameni

Atragandu-le atentia Apostolilor sa nu se lase amagiti de invatatori si prooroci mincinosi care vor veni in numele Lui, Mantuitorul le-a spus semnele care vor trebui sa se intample mai inainte de sfarsit, cu toate ca acesta nu va veni indata (Luca 21, 9); asemenea semne vor fi: foamete, seceta, ciuma, cutremure de pamant, intunecari de soare si de luna, razboaie si vesti de razboaie (Matei 24, 4; Marcu 13,7-13; Luca 21,9-19). Astfel de fenomene au fost totdeauna, dar acuma se vor inmuiti, prin ele Dumnezeu voind sa arate ca acestea trebuie sa se intample mai inainte de a veni sfarsitul.

Sa nu uitam de inundatiile catastofale care au avut loc in toata lumea!

Daca mai socotim si inmultirea pacatelor si faradelegilor, indepartarea omului de Dumnezeu, negarea originii divine a omului, legiferarea sodomiei, hulele tot mai dese, sinuciderile din ce in ce mai multe, racirea iubirii intre oameni, dragostea din ce in ce mai mare pentru bani si averi....tabloul e complet!
Dumnezeu sa ne ajute si sa ne intareasca!

3 comentarii:

  1. Dana, iti recomand cu mare, mare placere un duhovnic.

    E aici: http://parintelemarius.blogspot.com/

    E un adevarat si pur slujitor al Domnului!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc pt sfat! unde il pot gasi?

    RăspundețiȘtergere
  3. vezi si in SUA stiri externe .... http://www.realitatea.net/sua-se-confrunta-cu-inundatii-devastatoare-vezi-video_725002.html

    RăspundețiȘtergere