Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 10 aprilie 2010

TRAGEDIE IN POLONIA! INTREAGA LUME E SOCATA! E CAZUL , OARE, SA NE GANDIM CA NU A FOST ACCIDENT?

DUMNEZEU SA-I IERTE SI SA-I ODIHNEASCA!

Preşedintele Poloniei a murit într-un accident aviatic. Lumea întreagă prezintă condoleanţe poporului polonez

Preşedintele polonez Lech Kaczynski, soţia sa şi alţi oficiali polonezi au murit în această dimineaţă în urma prăbuşirii avionului care îi aducea în Rusia. Liderii din întreaga lume au transmis sâmbătă condoleanţe poporului polonez, aflat în doliu după moartea preşedintelui.

Preşedintele Macedoniei, Boris Trajkovski, a murit tot într-un accident aviatic, în 2004

Lech Walesa: Moartea preşedintelui polonez reprezintă o tragedie de neconceput
Traian Băsescu i-a transmis personal condoleanţe ambasadorului Poloniei în România
Masacrul din Katyn, sursă de tensiune polonezo-rusă de mai bine de 50 de ani
Avionul la bordul căruia se află preşedintele polonez Lech Kaczynski s-a prăbuşit, sâmbătă, la aterizarea pe aeroportul din Smolensk, în Rusia.

Preşedintele se afla împreună cu soţia sa la bordul avionului, alături de 130 de persoane, printre care numeroşi demnitari polonezi. Potrivit agenţiilor de ştiri, în avion se aflau şi fratele preşedintelui, fostul premier Jaroslaw Kaczynski, precum şi liderii altor două partide poloneze, şeful Statului Major şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Andrzej Kremer, şi preşedintele băncii naţionale Sławomir Skrzypek.

Nicio persoană aflată la bordul avionului nu a supravieţuit, a anunţat guvernatorul regiunii ruse.

"Avionul a acroşat mai mulţi copaci, s-a prăbuşit şi a luat foc", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Piotr Paszkowski, pentru postul de televiziune polonez TVN24.

Kaczynski mergea în vizită la Smolensk pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn, unde trupele sovietice au ucis mii de polonezi.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a fost "informat imediat" în legătură cu accidentul şi l-a trimis pe ministrul pentru Situaţii de Urgenţă Serghei Şoigu la locul accidentului, a declarat serviciul de presă al Kremlinului, citat de agenţiile ruse.

Cadavrele victimelor catastrofei aeriene care au fost găsite la locul accidentului, printre care şi cel al preşedintelui polonez, vor fi transferate la Moscova pentru a fi identificate, a declarat premierul rus, Vladimir Putin.

În Polonia au fost instituite şapte zile de doliu naţional, iar Georgia şi Rusia vor ţine şi ele câte o zi doliu naţional, pe 11 şi, respectiv, 12 aprilie. Mai mult, preşedintele Mihail Saakaşvili a semnat un decret prin care l-a declarat pe Kaczynski erou naţional al Georgiei.

De asemenea, liderii lumii, agenţii internaţionale şi oficiali au transmis sâmbătă condoleanţe poporului polonez.

"L-am sunat astăzi pe premierul polonez (Donald - n.red.) Tusk pentru a exprima cele mai profunde condoleanţe ale mele şi ale (Primei Doamne - n.red.) Michelle faţă de poporul polonez în urma tragicei morţi din această dimineaţă (sâmbătă - n.red.) a preşedintelui Lech Kaczynski, Primei Doamne Maria Kaczynski şi a tuturor celor care călătoreau cu el pentru a comemora 70 de ani de la masacrul de la Katyn. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de familia Kaczynski, de apropiaţii celor care au murit în acest accident aviatic tragic şi de poporul polonez", a declarat preşedintele american Barack Obama. "Pierderea de astăzi (sâmbătă - n.red.) este devastatoare pentru Polonia, Statele Unite şi întreaga lume. Preşedintele Kaczynski a fost un om de stat distins, care a jucat un rol cheie în mişcarea Solidaritatea şi care a fost admirat în Statele Unite ca un lider dedicat promovării libertăţilor şi demnităţii umane", a adăugat el.

La rândul său, preşedintele rus Dmitri Medvedev a transmis condoleanţe actualului şef al statului polonez, Bronislaw Komorowski, într-o conversaţie telefonică. El a dat asigurări că Rusia va desfăşura o anchetă minuţioasă privind accidentul.

"Am fost şocat şi întristat de moartea preşedintelui polonez Lech Kaczynski şi a soţiei sale Maria. Preşedintele Kaczynski a fost unul dintre actorii definitorii ai istoriei politice moderne a Poloniei", a spus şi premierul britanic Gordon Brown. "De la rolul său în mişcarea Solidaritatea până la cariera sa lungă şi distinsă în serviciul public - inclusiv ca ministru al justiţiei, primar al Varşoviei şi cel mai recent preşedinte al Poloniei - va fi plând în toată lumea şi amintit ca un patriot pasionat şi un democrat. Gândurile mele sunt alături de familia şi poporul său în aceste momente dificile", a precizat el.

"Cu cea mai mare tristeţe am aflat despre moartea preşedintelui Lech Kaczynski şi a Primei Doamne (...). În această ocazie tristă, amintesc cariera lungă şi distinsă în serviciul public a preşedintelui Kaczynski şi rolul său în mişcarea Solidaritatea. Moartea multor alte figuri importante ale Poloniei, inclusiv fostul preşedinte în exil Kaczorowski, nu fac decât să accentueze această tragedie", a subliniat şi regina Elisabeta a II-a.

"Suntem profund afectaţi de moartea preşedintelui polonez şi a soţiei sale şi, probabil, a unor membri ai Guvernului. Transmitem compasiunea noastră profundă faţă de membrii familiei şi toate victimele acestei catastrofe. Suntem şocaţi de această veste şi trişti. Plângem alături de poporul polonez, vecinii noştri. Pierdem personalităţi cu care Europa putea construi, când avea nevoie", a afirmat şi ministrul german de externe, Guido Westerwelle.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi-a exprimat compasiunea faţă de familia preşedintelui Kaczynski şi faţă de familiile tuturor victimelor accidentului de sâmbătă. El a transmis condoleanţe în numele poporului francez şi al său. Sarkozy i-a adus un omagiu omologului său polonez, "condus de un patriotism arzător, care şi-a dedicat viaţa ţării sale".

"Transmit cele mai profunde condoleanţe ale mele poporului polonez şi familiilor celor care au murit în acest accident tragic. Inimile noastre sunt alături de voi în aceste clipe dificile", a spus şi preşedintele OSCE, Kanat Saudabaiev.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon s-a declarat şocat de vestea morţii preşedintelui polonez Lech Kaczynski. "Secretarul general a fost şocat de vestea prăbuşirii avionului în care preşedintele polonez Lech Kaczynski, soţia sa şi mulţi alţi oameni, inclusiv înalţi oficiali şi-au pierdut viaţa", a spus purtătorul de cuvânt al lui Ban Ki-moon. "În numele ONU, secretarul general transmite condoleanţe profunde şi din suflet poporului şi Guvernului Poloniei şi familiilor celor care şi-au pierdut viaţa", a adăugat el. "Secretarul general a spus că preşedintele Kaczynski şi-a servit ţara şi poporul cu distincţie şi convingere şi era respectat pe plan internaţional. Faptul că a murit în drum spre un eveniment care marchează un nou nivel de reconciliere între Polonia şi Rusia este deosebit de tulburător", a subliniat el.

Preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a salutat memoria preşedintelui polonez, descriindu-l drept un "patriot care în acelaşi timp era foarte implicat pentru Uniunea Europeană". Barroso a transmis condoleanţe Poloniei.

Şefa diplomaţiei europene Catherine Ashton a discutat cu ministrul polonez de externe Radoslaw Sikorsk, pentru a-şi exprima condoleanţele. La cererea autorităţilor europene, ea şi-a amânat o vizită ce urma să aibă loc luni la Varşovia.

Preşedintele Parlamentului European, polonezul Jerzy Buzek şi-a exprimat imensa tristeţe pentru moartea unui "prieten" şi a unui "mare politician polonez". "Am lucrat împreună în perioade dificile pentru Polonia", a afirmat el într-un comunicat.

La rândul său, şeful guvernului spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero, a cărui ţară asigură preşedinţia UE, a transmis sâmbătă condoleanţe omologului său polonez Donald Tusk.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat "durerea profundă (...) faţă de pierderea preşedintelui Kaczynski", un "mare prieten al Israelului şi un lider care a fost foarte activ pentru poporul său şi pentru pacea şi prosperitatea din lume".

Preşedintele afgan Hamid Karzai l-a descris pe Kaczynski drept un "aliat şi un prieten bun al Afganistanului în lupta împotriva teroriştilor".

2 comentarii:

  1. Am omis sa spun si despre Strainii aflati in CRIZA !!! Romanii care pe timp de CRIZA se vor deplasa ptr. DISTRACTII CONCEDII cu Masina personala sau AVIONUL , vor avea mari P R O B L E M E in VIITOR deci mai bine alegeti TRENUL pe caile ferate foarte Sigure si Verificate SAU va plimbati prin JURUL CASEI ! NOTA - fiecare cu STIINTA lui !!! LEGILE FEMOSAN trebuiesc INTELESE altfel veti fi ca niste Animalute Ratacite in IGNORANTA !

    RăspundețiȘtergere
  2. Dureros ce sa intamplat . am vazut azi la stiri la ora 19.00 cum au adus trupul neisufletit al Primei Doamne ce ma miscat nu stiu poate lumea care arunca cu flori pe masina sau pe drum , multimea care plangea, imaginile ficei lor indurerata sau melodia dintr-un film foarte cunoscut ... dar sincer am simtit pur si simplu cum mi-se pune un nod in gat si instantaneu lacrimile au inceput sa imi umezeasca ochi .

    Odihneasca-se in pace

    RăspundețiȘtergere