Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 august 2010

TZUNAMI SOLAR AZI?

Un “tsunami solar” ar putea lovi astăzi Pământul

3 Pamantul ar putea resimti efectele unei explozii solare masive, au avertizat oamenii de stiinta de la NASA, citati de "Daily Telegraph", scrie green-report.ro.

"Artificiile solare" semnalate week-end-ul trecut au fost inregistrate de mai multi sateliti, inclusiv de Observatorul Dinamicii Solare al NASA.

Astronomi din intreaga lume au fost martori la o explozie luminoasa deasupra unei pete solare de marimea Pamantului pe care au asociat-o cu o alta eruptie, mai mare, pe suprafata Soarelui.

Directia - Pamant

Explozia, denumita "eruptie masiva in coroana solara", a avut ca directie Pamantului, creandu-se astfel un "tsunami solar" care, spun expertii, ar putea atinge Pamantul in cursul acestei zile, cand va lovi scutul magnetic natural care protejeaza planeta.

"Aceasta este prima eruptie majora directionata catre Pamant, de o buna bucata de vreme", a declarat Leon Golub, de la Centrul de Astrofizica Harvard-Smithsonian.

Oamenii de stiinta avertizeaza ca o astfel de eruptie solara majora ar putea distruge sateliti si ar putea afecta retelele de energie si de comunicatii aflate de-a lungul globului.

2 comentarii: