Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 mai 2011

CE MAI VREA UE SA STIE DESPRE NOI

UE va pastra toate datele pasagerilor avioanelor. Vrea sa stie chiar si ce mananca



Datele personale a milioane de oameni care calatoresc vor fi depozitate intr-o imensa baza de date, conform celei mai recente decizii a Uniunii Europene, scrie MailOnline. Tarile vor trebui sa pastreaze informatii despre pasagerii avioanelor, inclusiv cele privitoare la cei care-i insotesc, pretul pe care l-au platit pe bilet si chiar si ceea ce mananca pe durata zborului.

Conform acestei masuri – directiva Inregistrarii Numelui Pasagerului – statele UE vor trebui sa adune informatiile despre calatori oferite de liniile aeriene atunci cand trec granite.

Vor fi pastrate detalii despre pasaportul celor care calatoresc, numarul de card, insotitori, numarul locului, itinerariul de zbor, ce a mancat si pretul biletului.

Forma finala a directivei nu este inca batuta in cuie, insa se doreste ca fiecare tara UE sa aiba o asa-numita Unitate de Informatii despre Pasageri. Datele vor fi introduse de tara din care pasagerul pleaca si de cea in care a ajuns.

Iar tarile care investigheaza suspecti vor putea accesa baza de date. Initial, directiva urma sa se aplice doar in cazul calatoriilor din afara granitelor UE insa, la cererea guvernelor, pare sigur acum ca va include si pe cele facute de membri UE intr-o alta tara UE.

sursa: ziua online

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu