Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 31 mai 2011

MAI VINE O CRIZA ECONOMICA, DE DATA ASTA , MULT MAI GRAVA ( PAREREA MEA). SI VINE LA PACHET CU NOM

În 2012 vine, din China, o nouă criză economică mondială. Documente bancare


China este pe punctul de a “exporta” inflaţie în întraga lume, într-un proces care va semăna cu dărâmarea a trei piese de domino, dintre care una deja a căzut, potrivit unei analize realizate de Societe Generale, citată de businessinsider.com.

Într-un raport amplu, intitulat "Dominoul din China s-a declanşat!", analiştii SocGen analizează “cele trei piese de domino” ale sistemului de export al inflaţiei din China şi situaţia lor actuală.
  • Inflatia interna
Trecerea Chinei la o economie bazată pe consum se traduce printr-o creştere a cererii pe piaţa internă. Oferta rămâne constantă, deci preţurile cresc. Acest lucru se întâmplă deja.

•China exportă inflaţie.

"Această dinamică pare la fel de inevitabilă precum forţa gravitaţiei", potrivit analiştilor Soc Gen. Cererea de petrol şi oţel a Chinei a determinat creşterea preţurilor pe aceste pieţe. Acelaşi lucru se întâmplă şi pe piaţa produselor din bumbac şi a produselor alimentare. Aceste efecte au fost transferate pieţelor dezvoltate, precum SUA, unda de şoc urmând să fie resimţită cu adevărat în 2012. Acest proces este în curs de desfăşurare.

•Şocul cererii din China.

 Reechilibrarea economică a ţării pe termen lung duce la o creştere permanentă a cererii la nivel mondial. Oferta este limitată şi va dura până îşi va mai reveni, reducând astfel capacitatea lumii de a face faţă acestei creşteri a cererii. Acest proces a început deja.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu