Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 14 mai 2011

NE ARATA BUNUL DUMNEZEU ALTE SEMNE?

Oamenii de ştiinţă avertizează: Vin uraganele!


 Oamenii de ştiinţă de la Serviciul Naţional de Meteorologie din Mexic anticipează până la sfârşitul acestui an cel puţin 17 uragane în emisfera vestică - opt în Oceanul Pacific şi nouă în Oceanul Atlantic şi Marea Caraibilor - relatează vineri agenţia de presă RIA Novosti.

Uraganele vor lovi în Pacific

În total, în 2011 ar putea avea loc până la 30 de dezastre naturale în acest colţ al planetei - a specificat Adrian Vazquez, coordonatorul general al serviciului amintit, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Ciudad de Mexico.

'Actualul sezon de uragane va fi mai activ ca de obicei din cauza temperaturilor ridicate în partea ecuatorială a Atlanticului, în combinaţie cu temperaturile neutre din Oceanul Pacific', a explicat el.

Începând din 15 mai şi până în luna noiembrie în Mexic începe sezonul ploios.

Potrivit meteorologilor mexicani, în acest an va cădea o cantitate mult mai considerabilă de precipitaţii în comparaţie cu anul trecut. Astfel, conform estimărilor acestora, precipitaţiile din luna iunie vor fi cu 19% peste cantitatea medie, ceea ce va duce la ieşirea din matcă a unor râuri şi la inundaţii.


În acest context, Serviciul Naţional de Meteorologie al Mexicului a cerut locuitorilor din zona de coastă să nu neglijeze pregătirile în perspectiva unor eventuale catastrofe naturale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu