Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 9 mai 2011

SE AGRAVEAZA SITUATIA IN SIRIA

Rebelii din Siria au fost incercuiti si macelariti de armatele Regelui Bashar


Anchete Fortele armate siriene au inconjurat suburbiile capitalei Damasc, in care oamenii s-au ridicat la proteste impotriva regimului, si au inceput sa impuste sau sa aresteze demonstrantii. Suburbia Muadhmayia e complet incercuita de trupele dictatorului Bashar al-Assad, iar de acolo se aud impuscaturi si in aer se ridica mai multe coloane de fum gros, de la incendii, informeaza BBC News.

Bab Sebaa, Bab Amro si Tal al-Sour, alte suburbii, sunt asediate inca de la sfarsitul saptamanii, iar observatorii spun ca duminica seara s-a tras neincetat, iar sute de persoane au fost arestate. In toate aceste zone, comunicatiile si electricitatea au fost taiate complet. Represiunea continua si in alte orase ale tarii, mai ales in Holms, la nord de capitala, unde sunt raportati zeci de morti, chiar si un baiat de 12 ani, in Baniyas si in Deraa.

In toate aceste localitati, armata si trupele speciale au sprijinul unitatilor de tancuri. Se pare ca trupele regimului nu au mila de nimeni, arestand chiar si un baiat de 10 ani si neavand probleme in a impusca direct patru femei care participau la o mica demonstratie la care nu era prezent niciun barbat. Sawasiah, o organizatie care lupta pentru apararea drepturilor omului, estimeaza ca mai mult de 800 de oameni au fost ucisi de la inceputul protestelor, dintre care cei mai multi in orasul Deraa din sud, unde 220 de persoane si-au pierdut viata in asaltul brutal al armatei. Guvernul neaga aceste cifre, dar spune ca 100 de soldati au fost ucisi si da vina pe conspiratii externe si pe grupari islamiste, negand ca ar fi o miscare populara.


sursa: agentia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu