Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 mai 2011

NORMAL CA NU MAI EXSTA CONDITII, CACI DOAR AICI DUMNEZEU A ASEZAT OMUL

Un astrofizician contrazice teoriile existenţei extratereştrilor: Condiţii de viaţă ca pe Terra nu mai există


Misterul vieţii extraterestre reprezintă un subiect mult dezbătut de oamenii de ştiinţă, părerile fiind împărţite, cu atât mai mult cu cât nu există o dovadă formală care să contrazică sau să demonstreze existenţa vieţii şi pe alte planete.

Deşi majoritatea oamenilor de ştiinţă, printre care se numără şi celebrul Stephen Hawking, sunt convinşi de existenţa vieţii extraterestre, o nouă teorie vine să îi contrazică.

Posibilitatea de a găsi extratereştri în spaţiu este destul de mică, iar asta în ciuda descoperirii de noi planete, susţine un astrofizician de la Harvard, principalul argument adus de el fiind condiţiile ostile.
Omul de ştiinţă a declarat că suntem singuri în Univers după ce a analizat 500 de planete descoperite până în prezent şi a constatat că acestea nu oferă condiţiile dezvoltării vieţii.

Noile informaţii în posesia cărora am intrat sugerează că suntem singuri în Univers. Există foarte puţine sisteme solare sau planete cu condiţii asemănătoare Terrei", a declarat astrofizicianul de la Harvard, Howard Smith.

În acest sens, el a dat ca exemplu steaua HD10180, care a creat mari aşteptări în rândul oamenilor de ştiinţă în momentul în care s-a descoperit că este orbitată de o planetă asemănătoare Pământului. Ulterior însă, entuzismul cercetătorilor s-a domolit, asemănările dovedindu-se a fi superficiale: planeta se află la mai puţin de trei milioane de km distanţă faţă de Soare, ceea ce înseamnă că temperatura este extrem de ridicată şi nici nu există atmosferă.

Multe dintre celelalte planete analizate au orbite eliptice care cauzează variaţii uriaşe de temperatură, ceea ce face imposibilă păstrarea apei în formă lichidă, prin urmare viaţa nu se poate dezvolta, a mai arătat astrofizicianul.

Pe de altă parte, o altă echipă de cercetători a afirmat recent că şansele ca viaţa extraterestră să existe pe o planetă care seamănă izbitor cu Terra sunt de sută la sută. Profesorul Steven Vogt de la Intitutul Carnegie din Washington a afirmat că nu are niciun dubiu că se va descoperi viaţă extraterestră pe o planeta mică ce orbiteaza în jurul stelei Gliese 581.

Howard Smith a respins însă şi această ipoteză, insistând că alte planete extrasolare diferă de Terra şi chiar dacă ar oferi condiţiile necesare dezvoltării vieţii, ar fi imposibil pentru oameni să stabilească un contact cu extratereştrii, notează Daily Telegraph.

"Sistemele extrasolare sunt cu mult mai diverse decât ne-am fi aşteptat, iar asta înseamnă slabe şanse de susţinere a vieţii. Orice speranţă de a fi contactaţi de alte fiinţe poate fi limitată la o mică bulă care ar putea orbita în spaţiul din jurul Pământului şi care nu este mai departe de 1.250 de ani lumină de noi. Doar aşa extratereştrii ar putea detecta semnalele noastre sau chiar ar putea încerca să ne contacteze. Chiar şi aşa însă, comunicarea ar dura decenii sau secole", a adaugat Smith.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu