Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 mai 2011

MINUTUL DE SANATATE: PARACETAMOLUL SI CREMELE DE PROTECTIE SOLARA POT FAVORIZA APARITIA CANCERULUI

Paracetamolul poate provoca imbolnavirea cu anumite tipuri de cancer


Cei care obisnuiesc sa ia des paracetamol sunt mai expusi pericolului de a face cancer de sange, au descoperit cercetatorii de la Centrul de cercetare a cancerului “Fred Hutchinson” din Seattle. Medicamentul contine o substanta chimica denumita acetaminophen, ce este legata de imbolnavirea de cancer a celor care iau astfel de tablete, relateaza MailOnline. Desoperirea i-a ingrozit pe milioanele de americani care iau astfel de pastile pentru tratarea unor probleme minore.

Recent, s-a dovedit ca aspirina poate scadea riscul de a face cancer la colon, insa provoaca ulcer.
Descoperirea aduce o noua schimbare privitor la cunoscuta legatura dintre cancer si medicamentele ce reduc durerea, pentru ca acetaminophen pare sa fie diferit de restul.
Cercetatorii americani spun ca noile rezultate trebuie sa mai fie confirmate pentru a fi siguri ca substanta provoaca boala.

65.000 de persoane in varsta, care nu aveau nici-o alta forma de cancer cu exceptia celui de piele, din statul Washington au fost subiectii cercetarii. Ei au fost intrebati ce fel de medicamente au folosit impotriva durerii in ultimii zece ani. In decurs de sase ani, 577 dintre ei s-au imbolnavit de o forma de cancer ce are legatura cu celulele de sange – limfom sau sindrom mielodisplastic.

Peste 9% dintre ei folosisera doze mari de acetaminophen. Dupa ce s-au luat in calcul indici precum varsta, antecedentele de cancer din familie, cei care folosisera medicamentul au avut risc dublu de imbolnavire.

De ce unele creme de plajă duc la apariţia cancerului. Care substanţe atacă organismul


Medicii dermatologi recomandă citirea cu atenţie a ingredientelor găsite în produsele cosmetice care protejează pielea împotriva arsurilor solare, deoarece acestea pot conţine substanţe cancerigene

Medicii dermatologi recomandă citirea cu atenţie a ingredientelor găsite în produsele cosmetice care protejează pielea împotriva arsurilor solare, deoarece acestea pot conţine substanţe cancerigene.

Potrivit experţilor, oxibenzona este un ingredient care face parte din categoria filtrelor solare, însă tot mai multe studii de specialitate arată că această substanţă creşte riscul apariţiei unor modificări la nivel celular şi chiar la apariţia cancerului. În plus, oxibenzona este responsabilă de apariţia unor reacţii fotoalergice şi a unor disfuncţionalităţi endocrine.

Un alt pericol întâlnit în acest tip de produse de îngrijire a pielii este reprezentat de parabeni, responsabili şi ei de apariţia cancerului. Potrivit dermatologilor, parabenii nu sunt metabolizaţi complet şi eliminaţi din organism, rămânând în interiorul celulelor, fapt ce afectează buna funcţionare a corpului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu