Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 mai 2011

"Acum, fie vom lua acest buletin si ne vom lepada de Domnul, fie vom primi sa murim pentru Domnul "

Ucenicul cuviosului Paisie Aghioritul, Ieromonahul Isaac, autorul cartii ”VIATA CUVIOSULUI PAISIE AGHIORITUL”, ne vorbeste despre buletinele biometriceParintele (Isaac): 666 este numarul numelui lui Antihrist.

Interlocutor (I): Astea, parinte, trebuie spuse.

P: Cititi!

I: „Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte” (Apoc. 13, 16). Sa continuu?

P: Da, da.

I: „Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei” (Apoc. 13, 17).

P: Fiti atenti, acest „sau”. Propozitiile care sunt coordonate prin „sau” sunt disjunctive, adica au aceeasi valoare, aceeasi valabilitate, „fie se intampla asta …, fie se intampla ailalta …”. Adica, fie avem pecetea fiarei, fie numarul fiarei, este acelasi lucru. Le spune textul. Un filolog poate sa faca asta [analiza].

I: “Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase” (Apoc. 13, 18).

P: Na, asta este, 666. Fie pecetea, fie numarul, acest numar al numelui lui Antihrist. Sfanta Scriptura nu vrea sa bage in paginile sale numele lui Antihrist si il descrie cu acest numar. Le spune. Il intrebam pe om: „De ce vrei sa iei buletinul sau pasaportul?” „Daca nu iau, zice, nu pot sa calatoresc, nu pot sa iau bani, nu pot sa fac cutare, nu pot sa fac cutare.” Nu pe-astea le spune Apocalipsa?

I: Astea, parinte, trebuie sa le spuneti si sa ajunga si in strainatate.

P: Acum in 2008 sau 2009 sau cel tarziu 2010 se va desfiinta banul de plastic si ajungem direct la pecetluire, dar Dumnezeu nu ne va lasa, ne va ajuta. Va micsora zilele, va micsora intervalul zilei. Ne va da posibilitatea sa nu ne lepadam. Pentru cei alesi o va face. Luati o mica proprietate, sa aveti acolo o iarba, ceva … Va trece. Zice Sfantul Apostol Luca „nu numai cu paine va trai omul, ci cu orice cuvant al lui Dumnezeu” (Lc. 4, 4). Omul poate sa traiasca si doar cu apa, si cu aer.

I: Omul nu are nevoie de multe, poate sa traiasca cu putine.

P: Evreii cum au petrecut 40 de ani in pustie doar cu mana? Atunci Dumnezeu ce e? Exista ceva imposibil pentru Dumnezeu? El toate le poate.

I: Deci, trebuie sa refuzam buletinele [biometrice]?

P: Da.

I: Se da mare lupta impotriva acestor acte in Atena. Si politicienii incearca sa ne faca sa le luam.

P: Da, multi zic: „Iau buletinul si il insemnez cu semnul crucii” si alte asemenea …

I: Si aici, parinte, sunt parinti in Sfantul Munte care nu au aceasta problema. Pasapoartele [biometrice] le-au luat.

P: Si vor lua, ca sa calatoreasca.

I: Unii ca sa plece in strainatate. Adica si parerile in Biserica sunt impartite.

P: Da, vor lua. Nu se vor mantui, nu se vor mantui. Le spune Apocalipsa.

P: V-am spus, intrebarea asta este actuala. Daca intrebI: “De ce sa iei buletinul?” “Pentru ca altfel nu pot sa traiesc, altfel nu voi putea sa cumpar sau sa vand.” Si nu le spune pe astea Apocalipsa, eu le spun? Nu zice ca nu va putea „cumpara sau vinde”?

I: La fel spunea si Parintele Paisie.

P: Nu se intreaba oare omul ca ajungem acele vremuri?

Un teren acolo, pune ceva in el, ca sa poti sa traiesti. Altfel, nu exista … Acum, fie vom lua acest buletin si ne vom lepada de Domnul, fie vom primi sa murim pentru Domnul … Mai bine sa murim, decat sa ne lepadam de Domnul si sa fim pe vesnicie in iad. Mai bine sa mor de foame decat sa ma lepad de Domnul.

Iadul nu se mai termina. Daca as sti ca dupa 1000 de ani am nadejdea sa iau o picatura, ca se va termina, dar nu exista … Iadul nu se mai termina. Asa cum plecam din aceasta viata, asa vom ramane dincolo, nu avem nadejde sa ne imbunatatim starea, nu se schimba locul nostru. Unul care aici face o crima are sanse sa renasca prin har, dar daca ajunge cineva in iad nu mai are sanse … . O spune Domnul.

I: Totusi, parinte, daca esti singur e mai usor, poti sa iei pozitie, sa spui ca nu primesc cutare, nu primesc cutare, dar daca esti casatorit si ai familie si depind alti oameni de tine, nu este usor …

P: Ce sa facem? Legea lui Dumnezeu aceasta este. Fiii Sfintei Solomoni [mama Macabeilor], sapte copii, Antioh ii prinde si ii pune sa manance carne jertfita idolilor. Oare Solomoni nu putea sa le spuna: “Ei, fac politica. Acum mancati carnea, dar la noi acasa nu mancam”? Dar legea lui Dumnezeu spune ca nu putem sa mancam carnea aceea. Si pe toti sapte i-au omorat inaintea ei.

Martirii cat au suferit? Nu ne putem lepada de Domnul. Sfantului Varlaam i-au pus tamaie aprinsa direct in mana si i-au spus: „Acum arunc-o idolului!“. Si nu a aruncat, i s-a ars mana. Dumnezeu va gasi o cale sa ii ajute pe cei care cred. Daca luam buletin sau pasaport sau orice altceva are legatura cu pecetluirea, s-a terminat. Imparatia lui Dumnezeu nu o mai vedem.

I: Ce vreti sa spuneti? Unde are 666 buletinul?

Alt I: Noul pasaport are, in cip.

P: Toate astea sunt nevazute, dar intr-acolo ne indreptam, sunt anii Apocalipsei, unii se pecetluiesc deja in strainatate.

I: InAmerica.

I: Si nici buletinul nu trebuie sa il luam?

P: Nu le dati pe cele vechi. Nu mergeti sa le schimbati. Si eu iau o pensie. Nu voi mai putea sa o iau. Ce sa facem? Sa ne lepadam de Domnul? Mai bine sa suferim de foame, o zi, doua, trei si sa mergem in rai, decat sa fim pe vesnicie in iad fara speranta de scapare.

Acum haideti sa va deschid sa va inchinati!

I: Spuneti-ne istoria icoanei!

P: Este facatoare de minuni, izvoraste mir chiar si din fotografiile mele. […]

I: Totusi, parinte, situatia se ingreuiaza.

P: Da, se ingreuiaza. Catre sfarsit merge timpul omenirii pe pamant. Catre sfarsit mergem.

Al doilea Parinte, Parintele Gavriil

I: Sfintia-voastra, ce ziceti, Parinte Gavriil, despre cei care au luat AMKA (Numarul Matricol al Asigurarii Sociale)?

P: Trebuie sa il inapoieze, este o datorie sfanta, pentru ca AMKA este introducere si logodna a pecetluirii.

I: Este marturisire sa inapoiezi AMKA?

P: Da, este o forma de marturisire, pentru ca [omul respectiv] isi asuma toate consecintele [lipsei de asigurari medicale], pana la moarte.

I: Adica crestinii care nu il vor lua si vor prefera sa moara, vor merge [dincolo] ca martiri?

P: Da, ca martiri ai constiintei sunt egali cu martirii, dar nu au suferit martiriul sangelui.

I: Si ce ii sfatuiti pe oameni sa faca?

P: Sa inapoieze carnetul de sanatate, sa nu il mai foloseasca, pentru ca acum pare simplu, dar apoi cand vor introduce cardul inteligent va inlocui toate celelalte acte.

I: Lumea se teme ca isi va pierde locurile de munca.

P: „Oricine va marturisi pentru Mine inaintea oamenilor, marturisi-voi si Eu pentru el inaintea Tatalui Meu, Care este in ceruri. Iar de cel ce se va lepada de Mine inaintea oamenilor si Eu Ma voi lepada de el inaintea Tatalui Meu, Care este in ceruri” (Mt. 10, 32-33).

P:I: Deci, nimeni nu trebuie sa se teama.

P: Asta inseamna credinta vie care crede ca exista viata dupa moarte. Ati inteles?

I: Pentru ca exista multi care au indoieli si spun: „Nu suntem siguri ca este [pecetea], nu este inca …”.

P: Dupa cum se prezinta documentul [legii], AMKA este un cod care se va transforma si va inlocui toate celelalte documente.

I: Da, se spune ca in cinci ani va fi inlocuit.

I: Ce altceva i-ati sfatui pe oameni?

P: Asta, sa nu primeasca si sa marturiseasca. Nu exista solutie de mijloc in aceasta chestiune.

„Cel ce iubeste pe tata ori pe mama mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeste pe fiu ori pe fiica mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine” (Mt. 10, 37).

Si in alt loc „Nu socotiti ca am venit sa aduc pace pe pamant; n-am venit sa aduc pace, ci sabie” (Mt. 10, 34).

I: Multumim, parinte, rugati-va pentru noi.

P: Ceea ce va spunem noi deja am facut, am preferat sa nu ne mai luam pensiile [neavand AMKA].

* * *

P: Mi-au trimis raspuns de la Guvern, ca se face exceptii pentru motive de constiinta.

I: Ce ati spune lumii?

P: O buna marturisire! Ca sa nu-si piarda sufletul, caci daca castigam lumea toata si ne pierdem sufletul, ce vom face?

I: Toate sunt desarte.


text traduc prin stradania fratilor de la Graiul ortodox, carora le multumim pe aceasta cale.

sursa: apologeticum

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu