Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 mai 2010

PENTRU A-SI DUCE LA BUN SFARSIT PLANUL DE INSTAURARE A NOM, SE IMPUN O MONITORIZARE SI UN CONTROL TOTAL

Big Brother la nivel global. Google Street View va conţine fotografii cu fiecare locuinţă

Google a fost acuzat că nu respectă dreptul la intimitate după ce a lansat un proiect prin care oricine poate găsi pe internet imagini cu fiecare casă din fiecare stradă în Europa, Australia şi America. ”De asemenea, a fost acuzat că prin serviciul «Street View» se urmareşte obţinerea unei baze de date ce cuprinde toate reţelele wireless. Săptămâna aceasta, în timp ce maşinile dotate cu camere de filmat patrulau străzile oraşelor pentru a eficientiza serviciul, specialiştii nu urmăreau doar obţinerea unor fotografii panoramice. Autovehiculele erau dotate cu antene Wi-Fi şi scanau în profunzime toate reţelele wireless, în timp ce echipamentul din interiorul lor înregistra numele acestora şi adresele unice MAC. Această descoperire a stârnit un nou val de acuzaţii legate de încălcarea dreptului la viaţă privată de către motorul de căutare. Cu toate că specialiştii de la Google nu au încercat să ascundă faptul că scanează reţelele wireless şi întemeiază baze de date în întreaga lume, ei nici nu au declarat că fac acest lucru.

Peter Schaar, preşedintele Comisiei Federale Germane pentru Protecţia Informaţiilor, a descoperit săptămâna trecută faptul că maşinile ”Street View” care operează în Germania colectează date legate de reţelele Wi-Fi. El a spus că nu ştia despre această activitate anexă a proiectului ”Street View” atunci când Google a primit aprobarea de a fotografia străzile. Aceeaşi reacţie a avut-o şi Nick Day, purtătorul de cuvânt al Comisiei de Informaţie din Marea Britanie. ”M-am întâlnit cu reprezentanţii Google înainte ca aceştia să primească aprobarea pentru a începe să fotografieze şi i-am întrebat care este obiectivul lor. Nu mi-au spus niciodată că urmăresc să scaneze reţelele wireless”, a declarat Nick Day. În prezent, Schaar a cerut ca Google să şteargă toate informaţiile Wi-Fi obţinute în timpul filmărilor pentru proiectul ”Street View”, iar Comisia de Informaţie din Marea Britanie a pornit o anchetă în acest caz.

Ignorarea dreptului la proprietate privată

Peter Fleischer, consilierul global al Google în probleme legate de încălcarea dreptului la intimitate, a declarat că autorităţile nu au fost informate în legătură cu scanurile Wi-Fi deoarece ”toate detaliile legate de reţelele wireless acumulate în baze de date de către Google sunt informaţii publice accesibile tuturor. Nu există nici o lege împotriva colectării informaţiilor publice, iar spre diferenţă de proiectul Street View, reţelele obţinute nu vor fi accesibile publicului şi vor rămâne în centrele de date Google”, a explicat Fleischer.

Soţii Borings din Pittsburgh au dat în judecată Google după ce au găsit poze cu locuinţa lor pe internet prin serviciul ”Street View”. Cei doi au arătat că imaginile nu puteau fi captate decât dacă fotograful ar fi încălcat propietatea lor. Ei au acuzat angajaţii Google de ignorarea proprietăţii private şi a dreptului la intimitate. Cuplul a explicat că programul ”Street View” a făcut ca valoarea casei să scadă cu 25.000 dolari, întrucât aceasta nu se afla în stradă, ci era protejată şi ascunsă de privirile curioşilor. Pe lângă daunele provocate imaginii casei, cei doi au cerut şi despăgubiri pentru stresul şi suferinţa psihică provocate de publicarea imaginilor prin Google. Tribunalul din Pennsylvania nu a fost impresionat de argumentelele cuplului şi a respins procesul. Cu toate acestea, ei nu sunt singurii care se împotrivesc acţiunilor Google.

De-a lungul desfăşurării proiectului ”Street View” s-au înregistrat zeci de procese pentru încălcarea proprietăţii private, ignorarea semnelor cu ”trecerea interzisă” sau pentru violarea dreptului la intimitate.

Google Maps poate înlocui aparatele GPS

Specialiştii de la Google au recunoscut că au înregistrat detaliile legate de reţelele wireless aproape în toate locaţiile disponibile în serviciul ”Street View”. De asemenea, ei au explicat că infromaţiile au fost necesare pentru îmbunătăţirea programului Google Maps, care ar putea deveni înlocuitorul aparatelor GPS, odată ce aplicaţia va putea fi rulată pe orice telefon mobil. Proiectul Google este avantajos deoarece poţi să îţi determini cu acurateţe locaţia oriunde te-ai afla, în timp ce aparatele GPS, deseori, nu fac faţă în centrele marilor oraşe. Google Maps se va folosi de detaliile routerelor wireless stocate într-o baza de date pentru a mări acurateţea serviciului. Milioane de utilizatori ai telefoanelor ”inteligente” se folosesc de această bază de date care există în America încă din 2007.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu