Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 28 mai 2010

SE MISCA APELE LA CATOLICI

Amantele preoţilor catolici îi cer Papei abolirea celibatului

Autoarele scrisorii au explicat că au decis să iasă la lumină după ce Papa a afirmat că celibatul este "sfinţirea a ceva ce nu este sfânt", ci o regulă făcută de om. Sunt anumiţi preoţi catolici care se pot căsători, cum ar fi cei din Europa de Est sau cei care trec la romano-catolicism de la anglicanism.

40 de femei, amantele secrete ale preoţilor, i-au trimis Papei o scrisoare în care îi cer anularea legii celibatului, pentru că şi preoţii au nevoie să trăiască şi să simtă dragostea şi să iubească la rândul lor, scrie The Guardian. Lui Benedict al XVI-lea i se mai cere să empatizeze cu cei care "fură câteva clipe de bucurie pe zi şi trăiesc cu îndoieli şi teamă".

Problema a fost abordată şi în luna martie, când unul dintre consilierii Papei, arhiepiscopul de Viena Cristoph Schonbron, a spus că abolirea celibatului ar putea diminua numărul abuzurilor sexuale ale preoţilor.

Autoarele scrisorii au explicat că au decis să iasă la lumină după ce Papa a afirmat că celibatul este "sfinţirea a ceva ce nu este sfânt", ci o regulă făcută de om. Sunt anumiţi preoţi catolici care se pot căsători, cum ar fi cei din Europa de Est sau cei cei trec la romano-catolicism de la anglicanism.

Doar trei dintre cele 40 de semnatare ale scrisorii şi-au făcut publice numele. Scrisoarea a fost postată pe internet pe 28 martie, dar a fost făcută publică abia joi.

Stefania Salomone, amantă de preot şi care are 42 de ani explicat că femeile care sunt părăsite de iubiţii lor îşi pierd uneori încrederea în bărbaţi pentru toată viaţa. Ea a mărturisitcă a avut o relaţie platonică de cinci cu un preot. O altă semnatară,

Antonella Carisio a recunoscut că a avut o legătură cu un preot brazilian, care dormea adesea la ea acasă. După ce legătura lor a fost descoperită, preotul a fost trimis la Roma, dar la plecare i-a dat iubitei lui un inel de logodnă. Preotul a negat relaţia, spunând că femeia era doar confidenta lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu