Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 3 mai 2010

SEMNELE APOCALIPTICE

Râul Iordan ar putea seca până la sfârşitul anului 2011

Iordanul, râul în care, potrivit tradiţiei creştine, a fost botezat Iisus Cristos, ar putea dispărea până la sfârşitul anului 2011, avertizează un grup de oameni de ştiinţă citat de AFP. Din cauza poluării şi a supraexploatării apelor sale, Iordanul a fost redus la un simplu pârâu.

Potrivit unui raport al Asociaţiei Prietenii Pământului, 98% din apele râului sunt exploatate de Israel şi Siria. În trecut, Iordanul deversa anual 1,3 miliarde de metri cubi de apă dulce în Marea Moartă, iar în prezent nu mai aduce decât 20 - 30 de milioane, ceea ce are ca efect reducerea
nivelului acestei mari cu un metru pe an.

"Dacă nu acţionăm cât de curând, cursul inferior al Iordanului ar putea seca până la sfârşitul anului 2011", susţin oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii sunt de părere că singura soluţie pentru salvarea râului este stoparea exploatării şi deversarea unor cantităţi mai mari de apă dulce în cursul inferior.

Mii de pelerini continuă să repete anual ritualul botezării lui Iisus, chiar şi în condiţiile în care gradul de poluare al râului este alarmant de mare.

Antena3.ro

Se stie ca , in fiecare an, se petrece de Boboteaza o minune: raul Iordan isi intoarce cursul. Se mai stie ca, atunci cand raul nu va mai face asta, vremurile sunt aproape.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu