Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 10 aprilie 2011

BRAVO LUI!

Un primar condamnat pentru ca refuza sa inchirieze o sala, de Pasti, sectei Martorii lui Iehova


Localitatea Langon (Gironde) a fost condamnata de tribunalul administrativ din Bordeaux pentru că a refuzat să închirieze o sală municipală Martorilor lui Iehova, în numele “secularismului republican”, Tribunalul considerând că refuzul a fost o încălcare a “libertăţii de întrunire”.

În această decizie, din 28 martie 2011, după care AFP a obţinut o copie, judecătorii administrativi consideră că, deşi “primarul de Langon s-a bazat pe principiile laice şi republicane, un astfel de motiv nu este printre cele care ar fi putut justifica în mod legal refuzul său, informează Lacasuri Ortodoxe.

Această decizie a primarului este “în mod vădit ilegală” şi “subminează grav libertatea la întrunire”, consideră în continuare Tribunalul, care a ordonat primarului să pună la dispoziţia asociaţiei locale a cultului Martorilor lui Iehova (ALCTJ ) din Langon, sala, şi să plătească 1.000 de euro despăgubiri acestora.

Citând, în special ameninţarea libertăţii la întrunire şi cult, ALCTJ a sesizat Tribunalul în data de 26 martie 2011, după ce i-a fost refuzată închirierea unei săli municipale, în care vroia să organizeze o întrunire în data de 17 aprilie, cu prilejul “comemorarii morţii lui Hristos”, sala privată utilizată de obicei de asociaţie fiind prea mică.

“Nu vom face recurs”, a declarat pentru AFP primarul socialist Charles Verite, care nu omite sa subliniaze caracterul “sectar” al Martorilor lui iehova, şi pretinde că face parte dintr-o “republică laică”. “Sau suntem republică laică, sau spunem ca 1905 s-a încheiat”, a comentat el, facand referire la legea separării Bisericii de Stat.

Consiliul de Stat a acordat în 2000, Martorilor lui Iehova, statutul de “asociaţie religioasă”, dar Martorii (150.000 de locuitori ai Franţei), nu sunt parte a cultelor recunoscute de către autorităţile franceze, care echivalează federaţia lor cu o sectă.

Misiunea interministerială de vigilenţă şi luptă împotriva abuzurilor sectare (Miviludes) denunţă în mod regulat “sectarismul” acestora.


sursa: http://www.stiri.lacasuriortodoxe.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu