Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 7 aprilie 2011

EU NU STIU DACA ESTE ADEVARATA SCRISOAREA, DAR, DACA AVEATI NEVOIE DE DOVEZI DESPRE IISUS....

Un document roman despre Mantuitorul Iisus Hristos


In Biblioteca "Lazaristilor" din Roma, s-a gasit nu de mult timp, o scrisoare care are o importanta istorica. Este o epistola pe care a scris-o Publius Ventulus, ca guvernator al Iudeii, Cezarului,in care este vorba despre Mantuitorul Iisus Hristos. Epistola este scrisa in limba latina din timpul in care a predicat Domnul Iisus Hristos pentru prima data inaintea poporului. Ea suna asa:

" Am inteles, Cezare, ca ai dori sa stii despre barbatul plin de virtute, cu numele de Iisus Hristos, pe care poporul Il tine de profet, iar invataceii Lui zic ca este Fiul lui Dumnezeu, creatorul cerului si al pamantului. In-adevar, Cezare, in fiecare zi se aud despre acest barbat lucruri minunate; in scurt zis: El inviaza mortii si vindeca bolnavii.

Este de statura mijlocie, fata ii este plina de bunatate si exprima o demnitate maiestuoasa, astfel ca uitandu-te la El te cuprind, fara sa vrei, simtaminte de teama dar si de iubire. Parul Lui pana la urechi are culoarea nucilor coapte, iar de acolo pana la umeri este de culoare deschisa blond stralucitor. Il poarta dupa datina Nazarinenilor, cu carare pe mijloc. Fruntea este neteda, fata fara creturi si pete. Barba Lui este de culoarea parului din cap, creata dar nu prea lunga si despartita in mijloc. Privirea Ii este serioasa si are puterea razelor soarelui. Nimeni nu-l poate privi drept in ochi. Daca mustra inspira frica dar indata ce a mustrat plange. Desi este strict, El este amical si amabil. Se zice ca nimeni nu l-a vazut razand niciodata, adeseori insa plangand. Mainile si bratele Lui sunt frumoase. Intretinerea cu El este pentru toti placuta si daca se prezinta undeva, se arata foarte modest. Are o tinuta foarte frumoasa si majestuoasa. Mama Lui este cea mai frumoasa femeie din aceste parti.

Daca doresti sa-L vezi, Cezare,precum mi-ai scris candva, atunci ma instiinteaza si eu ti-l voi trimite indata.

Desi n-a studiat niciodata, cu toate acestea cunoaste toate stiintele. El umbla descult si fara acoperamant pe cap. Multi rad daca-L vad din departare dar indata ce vin in apropierea Lui tremura si totodata Il admira. Se zice ca in aceste parti nu s-a mai vazut niciodata un asemenea barbat. Iudeii afirma ca n-au mai auzit de o invatatura ca cea primita de la El. Multi zic ca El este Dumnezeu, altii ca este amicul Lui. Iudeii acestia rautaciosi il supara in tot felul. Se zice ca niciodata nu este multumit si cauta sa indestuleze pe fiecare.

In tot cazul stau gata Cezare,a implini orice porunca referitoare la El."

(IERUSALIM, ziua a saptea, luna a unsprezecea

Publius Ventulus, guvernator al Iudeii )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu