Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 30 aprilie 2011

SUA, DEVASTATE DE TORNADELE FARA PRECEDENT.340 DE VICTIME

 Tornadele, tsunamiul Americii: sute de morţi şi mii de case rase de pe pământ

Furtuni violente au măturat în câteva zile sudul SUA lăsând în urmă sute de morţi, care cresc de la oră la oră, şi o zonă pe care se mai întind doar ruine.

 Potrivit unui bilanţ oficial, cel puţin 305 persoane şi-au pierdut viaţa în tornadele şi inundaţiile ce afectează de mai multe zile sudul SUA. Numai în statul Alabama (sud), cel puţin 204 persoane şi-au pierdut viaţa, cartiere întregi fiind devastate de trecerea furtunii.

"Practic a distrus cartiere din oraş", a declarat primarul din Tuscaloosa, Walter Maddox, pentru CNN. La Birmingham, primarul William Bell a precizat că zona cea mai grav afectată are o lăţime de peste 1.500 de metri, în timp ce reprezentanţi ai Crucii Roşii au anunţat ca multe ambulanţe au fost trimise pe străzile din oraş. Sunt "exact ca taxiurile la New York", a declarat purtătorul de cuvânt al Crucii Roşii, Chris Osborne.

Rapoartele Serviciului Naţional de Meteorologie arată că în ultimele zile, în SUA au existat 160 de tornade. Cel mai lovit stat de furtunile violente a fost Alabama, unde s-au înregistrat, până acum, 184 de morţi şi mii de case distruse complet.

"Locuiesc aici de 32 de ani şi n-am mai văzut aşa ceva. Aici tornadele sunt ceva normal. Creşti şi te obişnuieşti cu ele. Dar acum când vezi că în urma lor nu a mai rămas nimic pe kilometri întregi de pământ , ţi se par nişte scene ireale. Sunt unele părţi ale oraşului pe care nu le mai recunosc. Părţi din case şi maşini zburau în aer de parcă erau nişte jucării", a declarat unul dintre locuitorii afectaţi ai staului Alabama.

Aceste furtuni ar putea fi catastrofa naturală cea mai ucigătoare în SUA după trecerea uraganului Katrina în 2005 şi tornadele din aprilie 1974.

Imagini care surprind dezastrul lăsat în urmă de tornadele din SUA


Numărul persoanelor decedate din cauza tornadelor ce au lovit sudul Statelor Unite a ajuns la 340, aceasta fiind una dintre cele mai grave catastrofe ce s-au abătut asupra ţării.

Peste 200 de tornade au măturat şase state din sudul SUA, marţi şi miercuri. Starea de urgenţă a fost declarată până în prezent în nouă state: Alabama, Arkansas, Kentucky, Mississippi, Missouri, Tennessee, Oklahoma. În timpul unei vizite în Alabama, unde peste 240 de oameni şi-au pierdut viaţa, preşedintele Barack Obama a mărturisit că nu a mai văzut niciodată distrugeri de o asemenea amploare.

"Vom face tot ce ne stă în putere pentru a ajuta la reconstruirea zonelor afectate. Ne vom asigura că nu veţi fi uitaţi", a declarat liderul de la Casa Albă.

Aproape un milion de persoane au rămas fără curent electric, după ce furtuna a dărâmat numeroşi stâlpi de electricitate.
Soldaţii şi echipajele de urgenţă sunt încă în căutarea posibililor supravieţuitori, însă guvernatorul Alabama, Robert Bentley, se aşteaptă ca în zilele ce urmează să fie găsite mai multe cadavre



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu