Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 21 ianuarie 2011

SEMNE APOCALIPTICE? EU CRED CA DA

Pământul ar putea avea încă un soare, începând cu 2012.

Cel puţin asta spun astronomii de la Universitatea Queensland, care susţin că o stea supergigantică este gata să se transforme într-o supernova. Alţi experţi susţin însă că acest lucru nu se va întâmpla atât de curând.

Atunci când se va întampla acest lucru, planeta noastra va avea pe cer, pentru câteva săptămâni, doi Sori. Nu trebuie să fim îngrijoraţi cu privire la temperatura din această perioadă pentru că nu va fi influenţată în niciun fel de apariţia celui de-al doilea "soare".

Potrivit fizicienilor, explozia corpului celest poate da naştere unei stele gigant sau unei găuri negre, situată la o distanţă de 1.300 de ani lumină de Pământ. Dacă aceasta va deveni o stea căzătoare, Pământul va fi presărat cu miliarde de particule din corpul celest, care însă nu vor fi dăunătoare.

Toţi oamenii de ştiinţă sunt de acord că steaua Betelgeuse este pe moarte. Ea este o adevărată celebritate printre stele, şi, prin urmare, tot timpul răsar zvonuri şi ştiri despre ea.

Astronomul Phil Plait, care a lucrat zece ani la telescopul Hubble, spune că nu există nicio dovadă că Betelgeuse o să explodeze la anul. Nici măcar cele mai avansate telescopuri şi cele mai sofisticate modele computerizate nu pot prezice exact când o să explodeze o stea. Supernova s-ar putea nici să nu aibă loc în următorul milion de ani, scrie Discovery News.


Numarul victimelor ploilor torentiale de saptamana trecuta, din apropiere de Rio de Janeiro, ar putea depasi 1.000 de persoane, potrivit ultimelor bilanturi oficiale care confirma vineri 759 de morti si 400 de disparuti, relateaza AFP.

Numarul mortilor confirmati este de 759, au anuntat Apararea Civila si Ministerul Sanatatii.

Orasele cele mai afectate sunt Nova Friburgo, cu 365 de victime, si Teresopolis cu 308, transmite MEDIAFAX.

Ministerul public din Rio de Janeiro a inregistrat 401 persoane disparute. Aceasta cifra se schimba pe masura ce persoanele date disparute de rude sunt gasite sau echipele de salvare degajeaza corpurile neinsufletite din marea de noroi, care a acoperit aceasta regiune muntoasa, situata la aproximativ 100 de kilometri nord de Rio de Janeiro.

Pe de alta parte, aproximativ 14.000 de persoane au ramas fara adapost si sunt gazduite in centre de primire provizorii sau de rude.

Majoritatea victimelor au fost surprinse in somn, in primele ore ale zilei de 12 ianuarie.

Ploile sezoniere, de obicei puternice, au fost de o violenta extrema de aceasta data, in cateva ore inregistrandu-se cantitatile echivalente unei luni intregi de precipitatii. Acestea au antrenat avalanse de noroi, copaci smulsi din radacini si pietre care au maturat totul in calea lor.


Rechinii au ajuns pe strazile inundate din Australia

Doi rechini-taur au fost vazuti pe strazile orasului australian Goodna, lovit puternic de inundatiile catastrofale care dureaza de cateva saptamani.

Totusi, nu este prima aparitie a rechinilor in orasele inundate, localnicii raportand si saptamana trecuta un caz similar, potrivit AFP.

Totodata, locuitorii regiunii Queensland au avut de infruntat un nou pericol, dupa ce inundatiile le-au adus crocodili si serpi veninosi chiar in casele lor.

Pericolul e cu atat mai mare cu cat Australia are cele mai multe specii de serpi veninosi din lume, iar in regiune se gasesc atat crocodili de apa dulce, cat si crocodili de apa sarata, cei mai mari si mai periculosi din lume.

Serpi si crocodili, adusi de inundatii in orasele din Australia

Zona afectata de inundatii din Australia e una uriasa, fiind mai mare decat teritoriile Frantei si Germaniei luate la un loc.

Autoritatile din orasul australian Brisbane, al treilea oras ca marime al tarii, au inceput, la sfarsitul saptamanii trecute, sa curete noroiul si mormanele de gunoaie ramase dupa unele din cele mai grave inundatii din istoria tarii.

Expertii estimeaza ca pagubele produse de inundatiile care continua din decembrie 2010 ajung la 10 miliarde de dolari. De asemenea, cel putin 15 persoane au murit, iar alte 80 sunt date disparute.

După peşti, păsări şi crabi, a venit rândul vacilor. 200 de animale descoperite moarte în SUA - 200 de vaci moarte au fost găsite moarte la o fermă din Portage County, Wisconsin, informează Huffington Post.

Pentru îndepărtarea acestora a fost nevoie de camioane. Ferma nu a fost pusă în carantină, deoarece autorităţile spun că nu întâmplarea nu prezintă vreun pericol pentru oameni sau alte animale.

Veterinarul cu care lucra proprietarul vacilor a spus iniţial că există două tipuri de virus care ar fi putut cauza moartea animalelor. Ulterior, s-a vehiculat posibilitatea ca vacile să fi murit de pneumonie, deşi astfel de cazuri sunt rare. Urmează să se stabilească cauza morţii, după finalizarea unor noi teste.

Deşi probabil nu au legătură cu acest incident, au existat numeroase alte cazuri de animale moarte în ultima perioadă, atât în SUA, cât şi în restul lumii. Mii de păsări au căzut din cer în statul Arkansas, iar mii de peşti morţi au fost descoperiţi în aceeaşi perioadă în acelaşi stat. Au urmat alte cazuri de mii de păsări moarte în statele Louisiana, Kentucky, California şi Alabama.

În Europa, cazuri de păsări moarte au existat în Italia şi Suedia.

De asemenea, peşti morţi au mai fost descoperiţi în Brazilia şi Noua Zeelandă. În Anglia, 40.000 de crabi morţi au fost aduşi la mal de valuri.

Astfel de cazuri au fost raportate şi în România: aproximativ 30 de grauri au fost găsiţi morţi la Constanţa, iar acelaşi lucru s-a întâmplat şi al Roman, dar cu câteva sute de ciori. În cazul graurilor de la Constanţa, s-a aflat cauza morţii: păsările au făcut o intoxicaţie etilică după ce au mâncat borhot de struguri. (NR: aiurea!!!!)

Au fost oferite multe explicaţii pentru moarte animalelor. Artificiile din perioada sărbătorilor de iarnă, excesul alimentar sau frigul sunt câteva dintre ele. NR: vrajeala!!!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu