Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 11 ianuarie 2011

NOI SEMNE DE LA DUMNEZEU CA SA NE POCAIM IN ULTIMUL MOMENT?

Cate semne trebuie sa ne mai dea multingaduitorul Dumnezeu ca sa ne pocaim si sa ne intoarcem la credinta???
Inundaţii şi incendii, întreaga Australie este în alertă

Pagubele aduse economiei australiene de cele mai grave inundaţii produse în ultima jumătate de secol depăşesc deja 6 miliarde de dolari, iar premierul Gillard a avertizat că va dura mult pînă cînd situaţia va reveni la normal. Şi pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, în cealaltă parte a continentului australian a început sezonul incendiilor de vegetaţie.
Drama se transformă în tragedie în potopul din estul Australiei. Bilanţul victimelor a crescut la 8 morţi şi aproape 80 de dispăruţi după ce un nou val de ploi torenţiale a lovit comunităţi întregi. O uriaşă operaţiune de salvare a sinistraţilor este în desfăşurare.
Dezastrul s-a produs în doar o oră în al treilea oraş ca mărime din statul Queensland, Tawoomba, unde o ploaie torenţială a creat viituri de o amploare la care nimeni nu se aştepta. Iar situaţia e asemănătoare în zeci de mici localităţi din regiune. În unele locuri, nivelul răurilor a crescut cu opt metri într-o oră, şi asta în zone locuite şi monitorizate în permanenţă.
Zeci de elicoptere ale poliţiei sunt angrenate într-o masivă operaţiune de salvate a sute, dacă nu mii de sinistraţi blocaţi în maşini pe acoperişuri şi în copaci. Premierul australian Julia Gillard a descris situaţia ca "sumbră şi disperată".
Există temeri tot mai mari, scriu agenţiile de presă, ca astfel de inundaţii-fulger ucigătoare să se producă şi la Brisbane, capitala statului Queensland, o metropolă cu două milioane de locuitori. Deja au apărut primele inundaţii şi situaţii de urgenţă şi în statul învecinat din sud, New South Wales, cel mai populat din Australia.
Pagubele aduse economiei australiene de cele mai grave inundaţii produse în ultima jumătate de secol depăşesc deja 6 miliarde de dolari, iar premierul Gillard a avertizat că va dura mult pînă cînd situaţia va reveni la normal.
Şi pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, în cealaltă parte a continentului australian a început sezonul incendiilor de vegetaţie. Sute de locuitori din Lake Clifton, un orăşel situat la 110 km de metropola Perth au fost evacuaţi din calea flăcărilor scăpate de sub control. 150 de pompieri luptă cu incendiile, care ameninţă şi zeci de mii de vite din fermele situate în apropiere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu