Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 30 ianuarie 2011

DIN NEFERICIRE, A FOST FACUT PUBLIC...

Ghidul Pentagonului pentru includerea homosexualilor in armata
Pentagonul a dat publicitatii regulile prin care persoanele de orientare homosexuala pot face parte in mod deschis din armata SUA.

Printre acestea se numara interzicerea bailor separate in functie de preferinta sexuala si ne-extinderea tuturor beneficiilor la partenerii de acelasi sex.

Pentagonul a emis noile reglementari vineri, acesta fiind primul pas in eliminarea politicii "Don't Ask, Don't Tell" (nu intreba, nu spune, n.r.), care forta persoanele homosexuale sa isi tina secreta orientarea sexuala pentru a se putea inscrie in armata, noteaza Reuters.

Congresul a eliminat aceasta politica luna trecuta, insa a lasat la altitudinea armatei in cat timp va lua masurile necesare. Presedintele Barack Obama a spus insa, in discursul despre Starea Natiunii, ca schimbarea va avea loc anul acesta.

Noile reguli le cer inaltilor oficiali din armata ca implementarea noii politici sa dureze o saptamana.

Astfel, desi unele beneficii, precum alegerea beneficiarului politiei de asigurare, raman la latitudinea militarilor, legile federale precum Defense of Marriage Act inseamna ca unele beneficii care se acorda cuplurilor casatorite nu se vor extinde si la parteneriatele de acelasi sex.

In acelasi document se arata ca noua politica va fi implementata cu respect si pe principiul eliminarii oricarei discriminari care poate fi bazata pe orientarea sexuala.

Peste 13.500 de persoane au fost indepartate din armata pe baza politicii "Don't Ask, Don't Tell", din 1993 incoace.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu