Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 5 ianuarie 2011

UN MOTIV IN PLUS SA NE OPUNEM VIZITEI ERETICULUI IN ROMANIA!

ACTUALUL PAPA BENEDICT CONTESTA BIBLIA
In cartea sa Fé e Futuro, Sao Paulo: Vozes, 1971, pp. 11-13, actualul Papa se indoieste de Cartea Facerii.
"Sa privim lucrurile din partea oamenilor de stiinta. Dilema incepe inca din primele versete ale Bibliei. Ideea aparitiei lumii, asa cum este descrisa acolo, se afla in contradictie cu ce ne invata stiinta. Chiar daca afirmam ca Biblia nu este un manual de istorie, drept pentru care nu trebuie sa luam totul literalmente, totusi un sentiment de amaraciune isi face aparitia... Acesta va persista pe toata durata citirii Scripturii".
"Ideea omului creat din apa si pamant de mana lui Dumnezeu sau a femeii care a luat nastere din coasta lui Adam in timp ce acesta dormea, pentru ca el sa nu fie singur, ni se par de neconceput".
"Poate ar fi bine ca astazi, sa invatam sa re-interpretam acestea, ca pe niste simboluri... In urmatorul capitol (cel privind caderea omului), apare o alta problema. Cum putem impaca ideea caderii omului cand noi stim ca omul nu a cazut ci a urcat, incetul cu incetul devenind om din animal. Si despre Paradis? Suferinta exista pe lume inainte de aparitia omului..."
"Dupa caderea lui Adam, din Biblie reiese ca perioada in care Adam a fost aruncat pe pamant coincide cu anul 4000 i.Hr. .Dar noi stim ca pamantul este vechi de sute de mii de ani".
"Mai putem noi crede in Dumnezeul care-i vorbeste lui Moise dintr-un tufis? Dumnezeul care ucide intai-nascutii egiptului si conduce Poporul Ales in razboiul contra canaaneenilor? Care-l omoara pe Ozia pentru ca s-a atins de Chivotul Legii? Sau poate acestea erau doar niste simbolisme orientale? Interesant, dar da. Poate impresionante la nivelul constiintei umane, dar in nici un caz ca manifestare a Divinitatii".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu