Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 5 ianuarie 2011

"BUNATATILE" PE ARE LE VOM MANCA NOI SI COPIII NOSTRI. POFTA BUNA!!!!


Cocina e istorie: purcelul modificat genetic miroase frumos

La crearea purcelului frumos mirositor oamenii de ştiinţă au lucrat 10 ani: arată la fel ca un un purcel ordinar, acela tradiţional mai împuţit, are chiar şi acelaşi gust, murdăreşte şi el cocina precum confraţii lui din orice bătătură uitată de lume, numai că, fiind crescut în laborator, poţi să miroşi în cocina lui flori.

Porcusorul modificat genetic a primit o gena de la bacteria E.coli, trecuta pe la un soarece

A fost numit Ambientoporc, pentru că este eco friendly, şi autorităţile canadiene au aprobat deja înmulţirea lui în laborator, dar nu încă şi introducerea lui în producţia de masă. Se pare că mai are ani buni până să fie făcut în mod legal şi oficial cârnaţi şi şunci pentru rafturile supermarketurilor din toată lumea, dar acum, la naştere, n-a fost privit cu ochi răi de către autorităţi.Cei care s-au muncit zece ani să-l creeze, geneticienii de la Universitatea Guelph din Ontario, Canada, au reuşit să-l facă să elimine o cantitate mult mai mică de fosfor în bălegar, fosforul fiind cel responsabil cu mirosul porcesc caracteristic, dar şi pentru poluarea îngrozitoare a râurilor şi fluviilor din jurul unei crescătorii. Purceii tradiţionali sunt hrăniţi cu nişte cereale ce conţin un tip de fosfor pe care nu prea-l pot digera, scrie dailymail.co.uk, fermierii adaugându-le în mâncare suplimente de fitază, enzima necesară digerării acestuia, şi totuşi urmare o mare parte din fosfor tot este eliminată în bălegarul lor. De fosfor au nevoie pentru dinţi şi oase puternice, de exemplu, dar oamenii de ştiinţă i-au adăugat purcelului frumos mirositor o genă de la bacteria E.coli cu care să-şi creeze propria fitază, necesară digerării acestuia. Şi, ca să se asigure că gena va funcţiona şi la purcel, oamenii de ştiinţă au combinat-o cu una de şoarece înainte de a i-o introduce lui în lanţul genetic.

Tot din categoria OMG:

Somonul modificat genetic, aprobat de oamenii de stiinta

”Frankensalmon”, cum a fost denumit somonul modificat genetic, poate fi crescut si mancat, au declarat oamenii de stiinta americani, informeaza Daily Mail. Astfel, primul somon modificat genetic s-ar putea gasi pe mesele consumatorilor americani in 2-3 ani, si, eventual, pe masa britanicilor curand dupa aceea, urmand sa fie primul produs animalier modificat genetic destinat consumului uman.

Actiunile companiei producatoare au sarit cu 26 la suta pe Bursa din Londra vineri, oferind dovezi ca analistii vad in somonul modificat geneitic viitorul producţiei de peste. Cu toate acestea, stiinta este extrem de controversata si consumatorii vor avea intrebari cu privire la impactul asupra sanatatii umane si a mediului.

Criticii de alimente modificate genetic se tem de faptul ca adoptarea ingineriei genetice r conduce la o si mai mare dezvoltare a agriculturii industriale, si la o posibila invazie a pestilor modificati genetic in salbaticie. Somonul, produs de compania de biotehnologie Aqua Bounty Technologies, este ”programat” sa creasca de doua ori mai repede decat ruda sa nemodificata genetic, somonul de Atlantic.

Potrivit companiei, solutia ar putea dezvolta masiv sectorul de pescuit al SUA si ar reduce impactul negativ asupra mediului. Compania de biotehnologie Aqua Bounty Technologies sustine ca acesti pesti sunt normali, doar cresc de doua-trei ori mai repede. Mai mult, tehnologia le-ar permite producatorilor sa scoata pe piata pestele somon la costuri mult mai mici, stimuland astfel productia si profitul.

Oamenii de stiinta din spatele productiei somonului modificat genetic au creat garantii pentru a preveni orice pericol ca acesta sa se reproduca cu populatia salbatica. Cele doua rapoarte de expertiza comandate de US Food & Drug Administration au ajuns la concluzia că este sigur ca pestele sa intre in circuitul de productie.

SI:
Oamenii de ştiinţă olandezi au reuşit în premieră să creeze carne artificială


Specialiştii lucrează acum la îmbunătăţirea produsului care seamănă cu carnea de porc.

Carmangerie în laborator, cu oameni de ştiinţă pe post de măcelari. Nu este un scenariu de film ştiinţifico-fantastic. Oamenii de ştiinţă olandezi susţin că au reuşit în premieră să creeze carne artificială, în laborator.
]Cercetătorii au creat ceva asemănător cărnii de porc. Specialiştii lucrează acum la îmbunătăţirea produsului. Mai exact, oamenii de ştiinţă mai au de lucrat la ţesutul muscular. După ce preparatul va fi gata, va fi testat de oameni si apoi va putea fi pus în vânzare, spun aceştia. Până atunci, vor mai trece însă cel puţin cinci ani, spun cercetătorii.
Vestea i-a bucurat pe vegetarieni, care spun ca invenţia le-ar da şi lor posibilitatea de a consuma proteină animală, comentează The Telegraph. Proiectul este susţinut de către guvernul olandez.

Un comentariu:

  1. De ce sa mananci ceva ce tu deja ai in tine? Iti mai trebuie o inima? Poate un ciolan? O coasta? Sau ce poti face dintr-un animal, si din tine nu poate fi facut? Nu poti face costita de om? Sau o inima in sange? Carnati din om?

    RăspundețiȘtergere