Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 12 ianuarie 2011

Lumea trebuie să se pregătească pentru contactul cu civilizaţiile extraterestre (????)

Incep sa ne pregateasca pentru asa-zisul pericol extraterestru? Recititi articolul despre proeictul Blue Beam! Incep sa se lege lucrurile!


Lumea trebuie să se pregătească pentru contactul cu civilizaţiile extraterestre

Cercetătorii susţin ideea înfiinţării unei agenţii speciale care să se ocupe de această problemă
Guvernele lumii ar trebui să pregătească un plan de acţiune coordonat pentru o eventuală întâlnire cu civilizaţiile extraterestre, care nu putem garanta că vor fi prietenoase, avertizează oamenii de ştiinţă din cadrul Academiei de Ştiinţe din Regatul Unit.
Conform studiului "Philosophical Transactions of the Royal Society A", publicat luni, în Univers există până la 100 de civilizaţii extraterestre. Oamenii de ştiinţă examinează toate aspectele referitoare la viaţa extraterestră, de la astronomie şi biologie până la implicaţiile politice şi religioase care ar rezulta din contactul cu lumile alternative.

Va un proces adecvat, bazat pe consultanţă de specialitate de la oameni de ştiinţă responsabili sau vor fi mai puternice interesele de putere şi oportunismul? se întreabă profesorul John Zarnecki de la Open University şi Dr Martin Dominik de la Universitatea din St Andrews în nota introductivă.
O lipsă de coordonare poate fi evitată prin crearea unui cadru general într-un adevărat efort global reglementat de către un organism internaţional.
În baza cunoscutei ecuaţii Drake, care ajută la determinarea numărului de civilizaţii din galaxie şi posibilitatea venirii în contact cu ele, putem spune că, în fiecare moment, în Univers, există între 10 şi 100 de civilizaţii extraterestre, a declarat unul dintre autorii raportului.
Universitarii britanici susţin ideea înfiinţării, în cadrul ONU, a unei agenţii speciale competente care să se ocupe de problemele legate de un eventual contact cu civilizaţiile extraterestre.
Aceasta este estimarea cea mai conservatoare, de fapt, sunt mult mai multe forme inteligente de viaţă, a adăugat el.
Profesorul Dominik a făcut apel la oameni să nu le fie frică de străinii din spaţiu, deoarece, în realitate, lumile alternative nu sunt generatoare de pericole, aşa cum sunt descrise în literatura fantastică de specialitate.
Ecuaţia Drake a fost elaborată de Frank Donald Drake - profesor de astronomie şi astrofizică la Universitatea Santa Cruz din California în 1960.

2 comentarii:

  1. http://proiectromania.wordpress.com/2011/01/10/tradarea-patriarhului-daniel/

    Sa fim seriosi. Noi suntem condusi de asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  2. noi suntem condusi de altii, nu de cei care aparent ar trebui sa ne conduca. din pacate, duhul lumesc s-a extins si la clerici.

    RăspundețiȘtergere