Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 9 ianuarie 2011

SUA- LA UN PAS DE FALIMENT? CUM VOR PLATI DATORIA EXTERNA? CATRE CINE ESTE ACEASTA DATORIE?

SUA s-ar putea confrunta cu o criza a datoriilor in urmatorii doi ani

SUA s-ar putea confrunta cu o criza a datoriilor in urmatorii doi ani, daca politicienii nu iau rapid masuri pentru reducerea gradului de indatorare a tarii, apreciaza Alan Greenspan, fost presedinte al bancii centrale americane.

"Probabilitatea ca SUA sa nu intampine in urmatorii doi sau trei ani probleme pe piata obligatiunilor sau legate de inflatie se situeaza peste pragul de 50%, dar nu cu mult", a afirmat Greenspan intr-un interviu acordat Wall Street Journal.

El a condus Rezerva Federala (Fed) aproape 20 de ani, pana in 2006. Greenspan considera ca SUA va adopta un buget care va lua in considerare o mare parte din propunerile prezentate in decembrie 2010 de o comisie parlamentara la cererea Casei Albe.

"Singura intrebare este daca bugetul va fi adoptat (de Congres - n.r.) inainte sau dupa o criza pe piata obligatiunilor", a mentionat fostul sef al Fed.

SUA ar putea intra in incapacitate de plata. Riscam o catastrofa economica?

Ce s-ar intampla daca SUA ar intra in incapacitate de plata

Ar veni apocalipsa economiilor lumii. Acestea ar intra in faliment una dupa alta, pentru ca sunt interconectate prin afaceri, actiuni ale companiilor si sisteme monetare.

La inceput s-ar suspenda vanzarile de titluri de stat de stat si locale, in SUA, asa ca ar scadea cu 200 de miliarde de dolari fondurile FED (Banca Nationala a SUA).

Nu s-ar mai putea plati pensiile si salariile. In cele din urma, guvernul Statelor Unite nu ar mai fi in masura sa plateasca dobanzile la datoria care a ajuns la peste 21 de miliarde de dolari pe luna. Analistii spun ca, daca SUA ar intra in default, criza din 2007-2009 ar fi considerata o perioada infloritoare pe langa ce ar putea urma.
sursa: stirileprotv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu