STS va face reţeaua care va urmări şoferii pe stradă
Sursa: Money.ro
STS se va ocupa mai ales de realizarea reţelei de comunicaţii necesare emiterii rovinietei electronice şi, ulterior, a controlului utilizării ei, în colaborare cu Compania de Autostrăzi şi Drumuri, potrivit unui proiect de act normativ. “În vederea susţinerii unui sistem informatic implementat la nivelul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. pentru emiterea de roviniete, este necesară realizarea unei reţele de comunicaţii de date de arie extinsă care să conecteze centrele de emitere de roviniete la baza de date centrală a Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN), inclusiv sediul central alCompaniei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A., DRDP 1-7, SDN/ACI şi care să răspundă cerinţelor tehnice ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A” se arată în nota de fundamentare a actului normativ.“În acest sens, este necesară colaborarea cu un partener care să poată îndeplini rolul de integrator al reţelei, respectiv un partener flexibil, care să deţină infrastructura aferentă îndeplinirii acestui rol, aşa cum este Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).(...) Având în vedere cele de mai sus, se preconizează realizarea reţelei de comunicaţii a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. destinată emiterii de roviniete, de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A., în colaborare cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), care este organul central de specialitate ce organizează şi coordonează activităţile în domeniul telecomunicaţiilor speciale pentru autorităţile publice din România şi alţi utilizatori prevăzuţi de lege”.De toamna trecută, în România s-a introdus sistemul rovinietei electronice, în locul familarului autocolant de hârtie care se lipea pe parbriz.
Plata rovinietei este înregistrată automat în baza de date centrală CESTRIN (Centrul de Studii Tehnice, Rutiere şi Informatică) şi este păstrată pe toată perioada de valabilitate pentru care a fost achitat tariful de utilizare.
Controlul rovinietei se face fie automat, prin intermediul punctelor fixe, unde sunt instalate sisteme de camere video, fie în trafic, de către echipe de controlori.
Camerele video înregistrează numărul de înmatriculare al vehiculelor, care apoi sunt verificate în baza CESTRIN, iar în cazul în care numărul nu este găsit, se interoghează baza de date a Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor pentru identificarea contravenientului. Toate operaţiunile au loc online.
Pendula vieții
Acum 4 săptămâni
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu