Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 27 iunie 2010

CAND OMUL CREDE CA ESTE DUMNEZEU...

Din pacate...si Germania legalizează eutanasia
Un caz a făcut să curgă râuri de cerneală în Germania, după ce instanţa l-a găsit nevinovat pe un avocat, care şi-a sfătuit o clientă să-i taie mamei sale, aflată în comă, tubul prin care se hrănea.
Eutanasia, legalizată în Germania

Eutanasia efectuată cu consimţământul pacientului a devenit legală în Germania, în urma unei sentinţe judecătoreşti a celui mai înalt tribunal german! Instanţa l-a găsit nevinovat pe un avocat, care şi-a sfătuit o clientă să-i taie mamei sale, aflată în comă, tubul prin care se hrănea.

Cazul a făcut să curgă râuri de cerneală în Germania. Femeia de 71 de ani aflată în comă, a fost menţinută artificial în viaţă, vreme de cinci ani, deşi ceruse ca acest lucru să nu se întâmple, în cazul agravării stării ei de sănătate. La sfatul avocatului Wolfgang Putz, fiica bătrânei i-a tăiat perfuziile cu o foarfecă, în prezenţa fratelui ei. Două zile mai târziu, bătrâna s-a stins.

"A trebuit să mă gândesc cu adevărat la mama mea. Din nefericire, pentru ea această hotărâre judecătorească nu mai înseamnă nimic, dar toată lumea aflată în această situaţie va profita de acest verdict în viitor", a declarat fiica femeii.

Fiica bătrânei a fost achitată, pe motiv că n-a făcut decât să urmeze sfatul avocatului ei. Însă Wolfgang Putz a fost condamnat iniţial la nouă luni de închisoare cu suspendare. Avocatul a făcut însă apel, iar instanţa superioară a decis că bărbatul a acţionat în interesul pacientei. Subiectul este extrem de sensibil în Germania, unde este încă vie în conştiinţa publică amintirea teribilei decizii a naziştilor de a ucide 100 de mii de persoane cu handicap - crime pe care adepţii lui Hitler le-au numit tot timpul "eutanasii".

2 comentarii:

  1. Oroare...
    Nu mi gasesc cuvintele si calificativele pt aceasta crima!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. cine suntem noi sa hotaram cand trebuie sa moara cineva? au fost cazuri de oameni care si-au revenit din coma dupa ani multi. iar eutanansierea asta se intampla sub obladuirea statului. sper doar sa nu devina norma europeana....Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere