Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 iunie 2010

"VINE SAU NU VINE, DATI-MI UN RASPUNS..."

E clar ca au ei, evrei, un obiectiv, ca, altfel nu ar da peste cap intreaga zona a Orientului Apropiat!

Israelul cere SUA mai mult armament, avand in vedere posibilitatea implicarii intr-un razboi prelungit

Israelul a inaintat o solicitare Statelor Unite in vederea achizitionarii unor bombe “inteligente” pentru fortele aeriene israeliene, in timpul vizitelor efectuate la Washington de ministrul Apararii, Ehud Barak, alaturi de alti oficiali israelieni, relateaza Haaretz, citat de Mediafax.

Aceste cereri vizeaza achizitionarea de bombe JDAM (Joint Direct Attack Munition), pentru fortele aeriene israeliene, cat si extinderea semnificativa a stocurilor de armament ale armatei amerciane in Israel. Solicitarile au facut obiectul discutiilor purtate cu ocazia vizitelor efectuate recent la Washington de ministrul Apararii, Ehud Barack, si de directorul general al Ministerului Apararii, Udi Shani, cu oficiali de rang inalt din cadrul administratiei americane si Congresului.

Lista de prioritati evidentiaza amenintarile aduse securitatii cu care se va confrunta Israelul in urmatorii ani, potrivit oficialilor din domeniul Apararii, precum eventualitatea unui razboi prelungit, care ar implica mobilizarea fortelor aeriene israeliene pentru a ataca mai multe tinte, dar si necesitatea asigurarii de piese de schimb suficiente si provizii. Israelul a solicitat de asemenea bombe JDAM pentru a creste numarul acestor munitii in arsenalul sau. Acest tip de bombe au fost folosite cu precadere in operatiunile recente, inclusiv in razboiul din 2006 impotriva Libanului si in operatiunea asupra Fasiei Gaza din 2008. In acelasi timp, oficialii israelieni vor cresterea cu aproape 50% a echipamentelor detinute de armata americana in depozitele de urgenta din Israel. Administratia Obama a plasat depozitele in decembrie 2009 in Israel, in cadrul imbunatatirii asistentei pentru securitate acordata Israelului de catre Statele Unite. Pana in prezent, echipamente americane in valoare de 600 de milioane de dolari au fost stocate in Israel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu