Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 14 iunie 2010

CE ARE ORTODOXIA CU LUMEA NOUA??

Nu mi se pare mie ca se cade sa comentez eu legat de ortodoxie ,biserica sau credinta ,dar mi se pare ciudat numele asociatiei (Asociatia Ortodoxa pentru o Lume Noua ). Ce semnifica lumea noua? Cumva are trimitere la NOM? Sa cream o lume noua, schimbata fata de cea in care traim, care implica si o religie noua? Pentru ce avem nevoie de astfel de manifestari ecumeniste? Interesant este si cine binecuvinteaza acest forum:Inalt Preasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului. Iata ce putem citi despre el pe alte bloguri crestine:
http://apologeticum.wordpress.com/2010/01/23/biserica-ecumenista-de-gheata-preoti-trendy-ce-fac-ortodoxia-de-ras/
si
http://theologhia.wordpress.com/2007/09/04/ecumenismul-vazut-prin-ochii-ips-laurentiu/
si
http://saccsiv.wordpress.com/2009/06/26/ips-laurentiu-streza-ortodocsii-si-catolicii-trebuie-sa-fi-impreuna-apel-catre-cititori/

danutza

Forumul Ecumenic International 'Tinerete si Speranta' la Sambata de Sus
In perioada 26 iulie - 1 august 2010, Asociatia Ortodoxa pentru o Lume Noua (A.O.L.N.) organizeaza cea de-a XII-a editie a Forumului Ecumenic International "Tinerete si Speranta", la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus. La forum participa tineri cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani. Pana in prezent, forumul a reunit peste 700 de tineri romani, francezi, germani, ucraineni, belgieni, nigerieni, beninezi, canadieni, coreeni.

In perioada 26 iulie - 1 august 2010, Asociatia Ortodoxa pentru o Lume Noua (A.O.L.N.) organizeaza, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, cea de-a XII-a editie a Forumului Ecumenic International "Tinerete si Speranta", la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus. Forumul este dedicat tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani.

Ideea organizarii acestui forum a inceput odata cu organizarea taberei romano-belgiene de la Sambata de Sus, in anul 1993. Ulterior, in 1999, cativa tineri romani ortodocsi, impreuna cu tineri de alte confesiuni, au realizat un forum pe tema "Tinerete si Speranta", in acelasi loc binecuvantat si plin de har. De atunci, in fiecare vara, la sfarsitul lunii iulie, are loc Forumul Ecumenic International "Tinerete si Speranta" la Manastirea Brancoveanu, Sambata de Sus.
Pana in prezent, forumul a reunit peste 700 de tineri de confesiuni si nationalitati diferite: romani, francezi, germani, ucraineni, belgieni, nigerieni, beninezi, canadieni, coreeni. Fiecare editie s-a bucurat de prezenta unor invitati, din tara si din strainatate, personalitati culturale, artistice, din spatiul media si universitar: Cristian Tabara, Dan Puric, Gabriel Liiceanu, Doina Jalea, Grigore Lese, Dan C. Mihailescu, Corneliu Bucur, Klauss Johannis s.a. Fiecare editie a forumului pastreaza vie amintirea parintelui Teofil Paraianu.

Un forum despre incredere

Editia din acest an are ca tema "Increderea". Tema a fost aleasa in urma constatarii faptului ca in societatea contemporana oamenii nu mai comunica real, nu mai invata sa se cunoasca pe ei insisi si traditiile lor. In timp de criza spirituala si financiara, increderea tinerilor in ei insisi scade. Necunoasterea lui Dumnezeu lasa loc unei temeri generalizate, a prejudecatilor fata de cei din jur, si de fiecare data unui drum fara de repere. Insa orice intalnire pusa in relatie cu Dumnezeu ofera sansa redescoperirii reale a aproapelui, prin ochiul inimii curatit de egoism, facand astfel din fiecare un nucleu catalizator pentru o lume mai buna.

Sub streasina binecuvantata a Manastirii Brancoveanu, organizatorii le propun participantilor ca impreuna sa descopere increderea in sine si in Dumnezeu, puterea credintei si frumusetea traditiei care il reprezinta pe fiecare.

Partenerii acestui proiect sunt Mitropolia Ardealului, Arhiepiscopia Sibiului, Asociatia Internationala "Fondacio, chrétiens pour le monde", Manastirea Brancoveanu - Sambata de Sus, precum si persoane fizice si juridice interesate de proiect.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu