Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 24 iunie 2010

LA VATICAN...CA PE BROADWAY

Doi preoţi au scris un musical despre viaţa Papei Ioan Paul al II-lea

Muzica şi textele sunt realizate de doi preoţi.
Papa Ioan Paul al II-lea a devenit subiectul unui musical

Un musical despre viaţa Papei Ioan Paul al II-lea este pus în scenă la Roma.
Intitulată ,,Nu te teme", producţia cuprinde 18 melodii şi spune în două ore povestea unuia dintre cei mai iubiţi lideri ai Bisericii Catolice.

Povestea muzicală surprinde viaţa Suveranului Pontif de la copilăria în Polonia ocupată de nazişti până la momentul în care a ajuns Papă şi mai departe, până la decesul lui. 84 de ani sunt concentraţi în două ore ca un omagiu adus unui om excepţional.

Doi preoţi au scris textele şi au compus muzica pentru spectacolul care ar putea atrage sute de mii de spectactori - femei, bărbaţi, catolici sau de oricare altă religie.

"Să scrii un musical despre Papa Ioan Paul al II-lea reprezintă cea mai înaltă şi sublimă onoare. A fost Papa care a reuşit să rupă barierele", a declarat preotul Joseph Spedicato.

Papa Ioan Paul al II-lea a condus Biserica Catolică 26 de ani, până la decesul său în 2005. Organizatorii producţiei de la Roma susţin că prin acest spectacol vor să păstreze vie amintirea Suveranului Pontif.

2 comentarii:

  1. Excelenta aceasta initiativa!
    Cu aceasta binecuvantata ocazie se poate afla cat de valoros si cat de credincios fostul suveran pontif!
    Dumenzeului nostru slava!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu cred ca e evident cat de credincios a fost, daca tinem cont de toate gesturile pe care le-a facut ( vezi sarutarea coranului, etc). cert e ca transforma credinta in circ, adica o iau pe urma sectantilor americani, care canta rock sau alte muzici in asa zisele lor biserici.

    RăspundețiȘtergere