Desi titlul suna bine, mi-a atras atentia formularea de la sfarsitul stirii care mi-a confirmat parerea pe care mi-am facut-o despre site-ul Realitatea si despre oamenii care scriu acolo ( ca nu-i pot numi ziaristi), care ,se pare ca au ca ordin de serviciu, sa denigreze biserica, sa lupte impotriva ei, sa promoveze ereziile de tot felul, intr-un cuvant, sa faca misionariat pentru satana. Si...cred ca chiar le reuseste.
danutza
România luptă la CEDO să păstreze crucile şi icoanele în şcoli
CEDO judecă miercuri apelul formulat de Italia împotriva interdicţiei de-a afişa simboluri religioase în şcoli. România şi alte nouă ţări europene s-au alăturat petiţiei.
România apără religia de stat la CEDO
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis în unanimitate, în noiembrie anul trecut, că afişarea simbolurilor religioase în sălile de clasă – cum e cazul crucii creştine, constituie o încălcare a dreptului la libertatea religiei. Asta pentru că “îngrădeşte dreptul părinţilor de a-şi educa copiii în conformitate cu convingerile lor şi dreptul copiilor de a crede sau nu”, se arăta în motivaţia hotărârii, citată de CNN.
Cu toate acestea, CEDO a fost de acord să judece apelul Italiei. Zece guverne naţionale europene şi şase organizaţii neguvernamentale s-au alăturat Italiei în acest demers.
Speţa originară a fost adusă în faţa Curţii de o italiancă, Soile Lautsi, nemulţumită că pe pereţii claselor în care studiau copiii ei atârnau crucifixe. Începând din 2001, femeia a trecut prin toate fazele procesului juridic italian, argumentând că doreşte să-şi crească copiii într-un mediu secular. Instanţa supremă a Italiei a decis că crucifixul reprezintă un simbol al culturii şi istoriei italiene, aşa că Lautsi a sesizat CEDO. Instanţa europeană de la Strasbourg i-a dat câştig de cauză şi a condamnat statul să-i plătească 5.000 de euro cu titlul de despăgubiri.
CEDO nu este îndrituită să forţeze Italia să coboare simbolurile de pe pereţi. Însă decizia rămâne în jurisprudenţă şi, în cazul în care guvernul nu se supune deciziei, pot apărea alte procese pe acest temei. Liderii Bisericii Catolice din Italia şi reprezentanţii Vaticanului s-au declarat uimiţi şi înfuriaţi la auzul verdictului instanţei europene.
Cei 17 judecători ai Curţii de la Strasbourg urmau să judece miercuri apelul Italiei, iar verdictul este aşteptat la o dată viitoare. Alături de Italia şi România, ţările europene care luptă prin acest apel pentru menţinerea îndoctrinării religioase în şcoli sunt Rusia, Grecia, Armenia, Lituania, Malta, San Marino, Bulgaria, Monaco şi Cipru.
Pendula vieții
Acum 4 săptămâni
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu