Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 11 iunie 2010

NO COMMENT!


Stephen Hawking despre religie: Stiinta va invinge

Celebrul astrofizician Stephen Hawking sustine ca stiinta se va impune in fata religiei deoarece "functioneaza". Intr-un interviu realizat de ziarista Diane Sawyer pentru ABCNews, Hawking a declarat ca cel mai mare mister pe care vrea sa-l rezolve este sa afle "de ce Universul exista, de ce exista ceva mai maret decat orice altceva".

Iata cateva dintre cele mai interesante declaratii facute de Hawking, una dintre cele mai stralucite minti ale planetei:

•despre cel mai mare mister pe care vrea sa-l elucideze: vreau sa stiu de ce Universul exista, de ce exista ceva mai maret decat orice altceva
•despre Dumnezeu: ceea ce-L poate defini pe Dumnezeu este sa te gandesti la El ca o intrupare a legilor naturii. Totusi, aceasta nu este ceea ce majoritatea oamenilor ar gandi despre acel Dumnezeu. Oamenii au creat o fiinta asemanatoare lor cu care pot avea o relatie persoanala. Cand te gandesti la vasta intindere a Universului si cat de insignifianta este in ea o viata umana, aparuta din accident, acest lucru pare aproape imposibil
•despre religie: exista o diferenta fundamentala intre religie, bazata pe autoritate, si stiinta, care e bazata pe observatie si intelegere. Stiinta va invinge deoarece functioneaza
•despre viata extraterestra: cautarea extraterestrilor nu este o decizie inteleapta
•sfaturi date copiilor: 1. Amintiti-va sa va uitati sus, la stele si nu jos, spre pamant.

2. Niciodata sa nu abandonati munca, pentru ca va da sens si pentru ca viata este goala fara ea. 3. Daca sunteti suficient de norocosi sa gasiti dragostea, amintiti-va ca e acolo si nu o aruncati

ABC News precizeaza ca Hawking a fost sarbatorit saptamana trecuta in cadrul World Science Festival din New York. "Stephen a avut un impact colosal in ceea ce priveste felul in care intelegem Universul, deformarea spatiului si a timpului, gaurile negre, originea Universului", a declarat atunci fizicianul Kip Thorn.

Inainte de a se retrage din functie toamana trecuta, Hawkinh a fost Lucasian Professor of Mathematics la Cambridge University, o pozitie detinuta in urma cu secole si de Sir Isaac Newton, "parintele fizicii". Cea mai cunoscuta carte a sa, "A Brief History of Time (Scurta istorie a timpului)", s-a vandut in peste 9 milioane de exemplare. Omul de stiinta a avut de-a lungul anilor aparitii in seriale de succes precum "The Simpson"si "Star Trek".

Hawking (68 de ani) a fost diagnosticat cu ALS sau boala Lou Gehrig cand avea 21 de ani. Doctorii i-au spus atunci ca nu mai are de trait decat cativa ani, insa Hawking si-a intemeiat o familie (are trei copii si un nepot) si, desi boala s-a agravat de-a lungul timpului, si-a continuat cercetarile. In luna aprilie a acestui an, el a participat la realizarea serialului "Into the Universe With Stephen Hawking", pentru Discovery Channel. El a spus atunci ca "daca extraterestrii ne-ar vizita, rezultatul ar fi oarecum asemanator celui rezultat in urma descoperirii Americii de catre Columb, si acesta nu a fost prea bun pentru nativii americani".

2 comentarii:

  1. Ce pacat ca o astfel de minte nu a avut si smerenia care sa o duca la Cel care a creat cosmosul!

    RăspundețiȘtergere
  2. asa e, ce ii foloseste ca i-a dat Domnul intelepciune, daca o foloseste gresit? in loc sa-L slaveasca, el il prigoneste? stiinta va descoperi exact cat va permite Domnul sa fie devaluit omului, pt ca mintea lui nu e in stare sa cuprinda secretele universului.

    RăspundețiȘtergere