Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 8 martie 2011

AU DISTRUS AGRICULTURA ROMANEASCA . ACUM NE FORTEAZA SA MANCAM DOAR NISTE LUCRURI TOTAL NESANATOASE, DAR...DIN IMPORT. DE CE OARE???

Ce am ajuns sa mancam: rosiile "nemuritoare" care tin si 6 luni

Ce am ajuns sa mancam: rosiile
Rosiile, si asa fara gust, pe care le mancam de voie de nevoie, sunt dovada pura ca exista "tinerete fara batranete si viata fara de moarte". Ca sa sustina aceasta teorie, un cercetator din Buzau a facut un experiment incredibil.

Omul a studiat timp de 6 luni niste rosii de import si, desi suna uluitor, acestea nu s-au stricat. Asadar, au fost tratate. Cu ce, este greu de spus, pentru ca laboratoarele noastre nu pot detecta multe dintre substante nocive folosite in agricultura.

"Dupa 6 luni de zile, cele pe care le-am cumparat din piata s-au pastrat intacte, iar cele romanesti s-au distrus in totalitate. Sepalele s-au uscat in totalitate, se sfarama efectiv, dar corpul fructului nu este atins", a declarat cercetatorul.

Secretul rosiilor de import nu sta in soi, ci in substantele pe care le contin. Recent, a fost retras de pe piata un import care venise la noi prin Bulgaria. Rosiile erau contaminate cu oxamil. Efectele toxice pot fi imediate sau pot aparea in cateva luni: de la eruptii pe buze, pana la diaree severa si intoxicatii generalizate. In cazuri exteme, legate de alergii, exista chiar pericol de deces.

Trucuri menite sa creasca valoarea comerciala a rosiei se folosesc peste tot. De pilda, gazele ionizante care coc rosia in 3 zile, in loc de 3 saptamani, sau intoarcerea coditei cat leguma e inca pe vrej - asa se parguie pe afara, desi inauntru ramane verde. Adevarata problema sunt insa pesticidele.

Acum, specialistii romani pot sa descopere doar 120 de substante interzise, fata de 170, impuse de Uniunea Europeana.

De altfel, autoritatile de la Bucuresti au fost deja avertizate sa cumpere aparatele care pot detecta restul de 50 de substante ce pot fi periculoase pentru sanatate.

sursa: stirileprotv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu