Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 18 martie 2011

SIGUR, TOATE SUNT FACUTE PENTRU BINELE SI SIGURANTA NOASTRA. SI MARMOTA INVELEA CIOCOLATA IN STANIOL...


Noi proiecte la CNAS: reţeta electronică şi fişa electronică a pacientului


Noi proiecte de informatizare în sănătate. Casa Naţională a anunţat că vor apărea reţeta electronică şi fişa electronică a pacientului, iar cardul electronic de sănătate va fi funcţional abia la sfârşitul acestui an.

Cardul electronic de sănătate va fi implementat în primul trimestru din 2012

"Odată cu finalizarea cardului de sănătate spre sfârşitul anului, practic, sistemul va fi stabilizat, cu o componentă foarte importantă de control al modului cum se mişcă banii. Undeva în primele 3 luni din primul trimestru din anul viitor, sistemul va fi complet implementat", a declarat Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Şeful Casei Naţionale susţine că reţeta electronică nu va mai permite prescrierea de medicamente, dacă pacienţii nu se află în cabinetul medicilor.

"Medicul îi va prescrie reţeta în sistem, ea va apărea instantaneu, practic în toate farmaciile din România, pacientul se duce la ce farmacie vrea, dă cardul şi în momentul în care i se eliberează medicamentele aplicaţia se închide", a explicat Lucian Duţă.

Fişa electronică va reduce birocraţia din sistem şi în plus va oferi medicului informaţii importante despre bolnav.

"Datele vizate pentru stocare urmând a fi de tipul istoric medical, alergii, imunizări, rezultate la teste de laborator, documente produse în timpul procedurilor medicale, trasmiterea datelor din imagistica medicală", a mai explicat Lucian Duţă.

Cele două proiecte, fişa electronică şi reţeta electronică, vor costa peste 213 milioane de lei, 164 de milioane fiind din fonduri europene nerambursabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu