Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 31 martie 2011

CARTI DE METAL CARE CONTIN MARTURII DESPRE INCEPUTURILE CRESTINISMULUI

Arheologii au descoperit 70 de cărţi de metal care ar deţine secretele Creştinismului
 Arheologii au descoperit într-o peşteră din Iordania 70 de cărţi de metal care ar putea dezvălui unele dintre secretele de la începutul Creştinismului.




Dacă se dovedeşte autenticitatea lor, ar putea reprezenta cea mai mare descoperire după Manuscrisele de la Marea Moartă găsite în 1947.


Pe paginile de mărimea unei cărţi de credit sunt inscripţionate imagini, simboluri şi cuvinte care par a se referi la Mesia şi poate chiar la crucificare şi înălţare. Multe dintre aceste cărţi sunt sigilate, uniii dintre cercetători crezând că ele reprezintă colecţia pierdută de codexuri menţionate în Cartea Revelaţiei din Biblie.



Cărţile au fost descoperite în urmă cu cinci ani într-o peşteră dintr-o zonă izolată a Iordaniei, unde ar fi locuit refugiaţi creştini după căderea Iersualimului din 70 d.Hr. Tot acolo au mai fost descoperite şi documente importante din aceeaşi perioadă.



Primele teste asupra metalului arată că unele cărţi datează din primul secol d.Hr. Dacă datarea este confirmată prin analize ulterioare, aceste cărţi ar fi printre primele documente creştine, precedând scrierile Sf. Paul.

Cercetătorul britanic David Elkington, unul dintre puţinii experţi care au examinat cărţile, spune că ele ar putea reprezenta o descoperire majoră din istoria creştinismului. "Gândul că am ţinut aceste cărţi care au fost poate atinse de primii sfinţi ai Bisericii este emoţionant", a declarat el.

Philip Davies, profesor de studii biblice la Universitatea Sheffield, spune că cea mai puternică dovadă a faptului că aceste cărţi au origini creştine este o hartă a oraşului sfânt - Ierusalim. Pe fundalul imaginii este o cruce, un mormânt, o clădire mică, şi zidurile oraşului, spune Davies.

Echipa britanică se teme că persoana israeliană care deţine cărţile în prezent, după au fost furate din Iordania, ar putea să le vândă la negru sau chiar să le distrugă. Bărbatul neagă acest lucru şi susţine că ele se află în familia sa de 100 de ani.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu