Dumnezeu a blestemat femeia sa nasca in dureri pentru pacatul primordial al Evei. De ce se incearca evitarea durerilor? Ca sa fim mai vulnerabili cand ne vor ameninta cu tortura pentru a ne lepada de Hristos?
In plus, aceasta tehnica a hipnozei , ca si ratacirea numita yoga, sunt condamnate de biserica noastra.
Asa ca, doamnelor, din experienta va spun ca , desi chinul nasterii este mare, satisfactia ulterioara oferita de prunc este de neegalat.
Naşterea cu ajutorul hipnozei ar putea micşora durerile şi elimina nevoia de medicamente sau anestezie
Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie va efectua un studiu de 18 luni pentru a afla dacă durerile provocate de naştere pot fi micşorate prin folosirea hipnozei, decât prin anestezie şi calmante, informează gulfnews.com
Anunţul studiului a relansat o dezbatere mai veche: oare durerile sunt inevitabile sau sunt declanşate de frică şi tensiune? Peste 800 de femei vor participa la cercetarea realizată la Lancashire University, oamenii de ştiinţă testând tehnici de autohipnoză care induc o stare profundă de relaxare. "Femeile vor fi supuse unui antrenament de 90 de minute şi vor primi un CD pe care să-l asculte", a spus Soo Downe, conducătorul experimentului.
Câteva femei au testat metoda şi au doar cuvinte de laudă la adresa ei: "Nu-mi pot imagine cum cineva poate naşte altfel", scrie o mamă pe site-ul Hypnobirthing. "Tehnicile m-au ajutat să rămân calmă şi stăpână pe situaţie în timpul naşterii, iar contracţiile n-au fost o problemă", a adăugat ea.
O mamă care a folosit tehnici de relaxare spune că nu au efect în momentul naşterii
Alte mame sunt de părere că autohipnoza nu poate elimina durerile la momentul naşterii. O femeie povesteşte că a vrut o naştere naturală pentru că era îngrijorată de efectele secundare ale medicamentelor. "Am practicat tehnici de relaxare şi respiraţie, dar şi yoga luni de zile. Totuşi, la momentul naşterii durerea era insuportabilă şi nicio tehnică de relaxare nu a avut efect. Am cerut o anestezie epidurală, însă era deja prea târziu. Nu cred că terapia prin hipnoză va funcţiona mai bine", spune ea.
Dr. Katrina Erskine, consultant obstetrician la spitalul Homerton din Londra spune că naşterea poate fi un proces dificil, dacă se prelungeşte sau apar complicaţii, iar femeile ar trebui să aibă la dispoziţie calmante şi procedura de anestezie, în cazul în care vor să apeleze la ele.
Ideea că durerile din timpul naşterii sunt provocate de teamă a fost lansată în anii 1930, de dr. Grantly Dick-Read, "părintele" mişcării care spijină naşterea naturală. O susţinătoare a lui Grantly, Marie Morgan (care a născut patru copii folosind tehnicile sale), a creat "naşterea cu ajutorul hipnozei", metodă folosită astăzi în peste 26 de ţări/
Părerile medicilor asupra hipnoterapiei
Anumiţi medici cred că naşterea cu ajutorul hipnozei poate fi mai uşoră. Maggie Howell, un hipnoterapeut specializat în naşteri crede că hipnoterapia nu poate garanta o naştere fără dureri, însă relaxarea indusă de această metodă poate ajuta corpul femeii să suporte mai uşor durerea.
Când o femeie este relaxată, respiraţia este regulată şi ea primeşte destul oxigen, care stimulează producţia de oxytocin şi endorfine (calmante naturale). Tensiunea rămâne stabilă, iar corpul ei conservă mai multă energie pentru momentul când contracţiile devin mai puternice.
Majoritatea experţilor cred că yoga, tehnicile de respiraţie şi hipnoterapia pot ajuta femeile să reziste mai bine în faţa durerilor naşterii, însă medicamentele trebuie întotdeauna să fie disponible la nevoie.
Venirea la Biserică
Acum 10 luni
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu