Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 martie 2011

POATE SE LINISTESC SI CEI PE CARE II INCOMODA PREZENTA ICOANELOR IN SCOLI, CA DE-AIA NU INVATA TINERII NOSTRI: CA EXISTA ICOANE PE PERETII CLASELOR...

Marea Camera a CEDO a decis: Prezenta crucifixului in scolile de stat italiene nu contravine dreptului la educatie
Prezenta crucifixului in scolile de stat italiene nu contravine dreptului la educatie, a decis pe 18 martie definitiv Marea Camera a CEDO, astfel ca decizia din 2009 a Curtii, potrivit careia acest fapt incalca dreptul parintilor de a isi creste copii potrivit propriilor convingeri, a fost anulata, anunta NewsIn.

Marea Camera a CEDO a decis, pe 18 martie, cu 15 voturi “pentru” si doua “impotriva”, ca prezenta crucifixului in salile de clasa din scolile italiene de stat nu incalca Articolul 2 din Protocolul nr.1 (dreptul la educatie) din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Curtii.

Potrivit aceleiasi surse, Marea Camera CEDO a decis ca, desi crucifixul este, in primul rand, un simbol religios, nu s-a dovedit ca prezenta acestuia in salile de clasa ar putea avea o influenta asupra elevilor. De asemenea, judecatorii au retinut pozitia Italiei, potrivit careia prezenta crucifixelor in salile de clasa este menita sa perpetueze o traditie importanta a acestui stat.

Italia a fost condamnata, pe fond, in 3 noiembrie 2009, in cazul “Lautsi si altii impotriva Italiei”, pentru prezenta in scoli a crucifixelor catolice, CEDO considerand ca acestea incalca dreptul la libera alegere a religiei si dreptul parintilor de a isi creste copiii in religia dorita. Statul italian a atacat decizia Curtii, fiind sustinuta de mai multe state, printre care si Romania, iar contestatia a fost judecata de Marea Camera a CEDO.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu