Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 10 martie 2011

LANSARE DE CARTE LA CONFERINTA DLUI IOAN VLADUCA, BIOMATEMATICIAN SI PROFESOR DE APOLOGETICA ORTODOXA

Deoarece anumite persoane au fost deranjate de titlul de profesor universitar acordat din proprie initiativa dlui Ioan Vladuca, am modificat titulatura dansului, desi , pt mine ramane, ca pregatire teologica, profesor universitar. Pacat ca printre cei care predau la facultatea de teologie nu-s multi asa curajosi si traitori ca dansul.
Si mai e pacat ca diavolul invidiei musca de inima pe cine nu ar trebui.

Cu ocazia conferintei, dl Ioan Vladuca, biomatematician si profesor de apologetica ortodoxa, a lansat o carte deosebit de folositoare, atat pentru mireni, dar mai ales pentru studentii la teologie. Iata cuprinsul ei:

CULEGERE DE TEXTE PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL TEOLOGIC ORTODOX




alcătuită de Ioan Vlăducă


CUPRINS

Ce este Teologia?
Apologetica
Studiile biblice
Dogmatica
Întruparea Fiului lui Dumnezeu
Unitatea și unicitatea Bisericii
Autoritatea Bisericii
Dreapta Credință și mântuirea
Despre erezii și eretici
Interzicerea intercomuniunii și a slujirii cu heterodocșii
Morala
Morala convențională și Morala creștină
Pacea convențională și pacea lui Hristos
Istoria bisericească
Patrologia
Liturgica
Învățături hristologice în cărțile de cult
Iconografia bizantină

CE ESTE TEOLOGIA?

„Teologia este cuvântul lui Dumnezeu ce se percepe de sufletele simple, smerite și renăscute duhovnicește, iar nu cuvintele frumoase ale minții ce se alcătuiesc prin tehnica filologică și se exprimă prin duh juridic sau lumesc.
Teologia ce se învață ca știință, de obicei cercetează lucruri istorice și, prin urmare, ele se înțeleg în mod exterior; deoarece lipsește asceza patristică, nevoințele lăuntrice, ea este plină de îndoieli și de semne de întrebare, deoarece omul nu poate înțelege cu mintea energiile dumnezeiești, dacă nu se nevoiește mai întâi să le trăiască, pentru ca să lucreze înlăuntrul său harul lui Dumnezeu.
Cel ce crede că poate cunoaște tainele lui Dumnezeu prin teoria științifică exterioară, se aseamănă cu acel lipsit de minte care vrea să vadă Raiul cu telescopul.”

„Cel ce caută înțelesurile poruncilor fără porunci, dorind să le afle prin învățătură și citire, este asemenea celui ce-și închipuie umbra drept adevăr. Căci înțelesurile adevărului se dăruiesc celor ce se împărtășesc de adevăr.”

Cartea se gaseste la libraria crestina de la Curtea Branconeveasca, la pretul de 3 lei.

2 comentarii:

  1. Fraților, nu-l ridicați pe soclu fără acoperire. Ioan Vlăducă nu e profesor universitar. Îi faceți reclamă mincinoasă, neplăcută și lui Dumnezeu și oamenilor, iar faptul că-l credibilizați cu așa titlu pentru care alții muncesc în învățământ 15-20 ani nu-i face bine duhovnicește nici lui... Off, grea e mândria asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. puteti sa aduceti dovezi ca nu e profesor universitar? dl Vladuca e f modest, nu cred ca e vorba de mandrie. eu am pus titlul, dansul se prezinta ca Ioan.

    RăspundețiȘtergere