STUDIU: De ce religia ar putea dispărea în unele ţări
Religia ar putea să dispară, arată un studiu care a folosit datele statistice colectate în cadrul unor recensământuri realizate în nouă ţări. Cercetarea, citată de BBC, a relevat că numărul oamenilor care spun că nu au o afiliere religioasă a crescut constant în ultimul secol.
Modelul matematic care a stat la baza studiului a încercat să ia în considerare legătura dintre numărul respondenţilor care aparţin unei religii şi motivele sociale din spatele alegerii de a fi religios pentru a încerca să explice creşterea numărului de persoane care spun că nu au o afiliere religioasă.
Informaţiile au fost colectate din Australia, Austria, Canada, Republica Cehă, Finlanda, Irlanda, Olanda, Noua Zeelandă şi Elveţia. "În multe democraţii seculare moderne poate fi remarcată o tendinţă a populaţiei de a respinge orice afiliere religioasă; în Olanda, procentul a fost de 40%, iar în Republica Cehă de 60%", spune Richard Wiener, unul dintre coordonatorii studiului.
Statusul şi utilitatea oferite de afilierea religioasă
Rezultat analizei sugerează că religia va dispărea, la un moment dat în aceste ţări, cred cercetătorii de la Corporaţia pentru Progresul Ştiinţei, care au realizat studiul. "Ideea este foarte simplă. Premisa a fost că grupurile sociale care au mai mulţi membri sunt mai atractive. De asemenea, grupurile sociale oferă un anumit statut social şi au o utilitate", crede Wiener. Pentru a fi mai clar, el prezintă un exemplu din lingvistică. "Cunoaşterea unei limbi precum spaniola este mai utilă decât fluenţa în queshua, o limbă din Peru, pe cale de dispariţie", spune Wiener.
Iata ce ne invata sf apostol Pavel:
Sfantul Apostol Pavel descrie astfel timpurile grele ce vor veni in zilele de apoi: "Pentru ca oamenii vor fi iubitori de sine, nemultumitori, necuviosi, lipsiti de dragoste, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, cruzi, neiubitori de bine, vanzatori, necuviinciosi, ingamfati, iubitori mai mult de desfatari decat de Dumnezeu, avand infatisarea credintei adevarate, dar tagaduind puterea ei" (2 Timotei 3,2-5). "Inmultirea faradelegii" se va produce, pe de o parte, datorita amagirii multor oameni de catre prooroci mincinosi, iar pe de alta, ca urmare a slabirii si decaderii de la credinta a unora.
Fragment din "Nu va lepadati de Hristos. Nu va insemnati cu 666" de Maria Ioan Antonopol
Apostazia omului.
In zilele cele de pe urmă omul va ajunge la culmea nedreptăţiişi stricăciunii. Furia, invidia, clevetirea nebunia, nerecunoştinţa, trufiaşi mândria, cruzimea, nedreptatea si înşelătoria vor fi fără precedent. Ateismul, blasfemia, abrogarea rânduielilor creştine vor fi trăsătura vremurilor celor de pe urmă. Curvia, preacurvia, traficul de carne vie, jaful, intrigile, asasinatele, drogarea, otrăvirea, magia neagră vor triumfa zilnic. Familiile neîncetat se vor dezbina şi viaţa va deveni insuportabila. Aşadar în zilele cele de pe urmă lumea va ajunge în decăderea aceea în care ajunseseră oamenii pe vremea lui Noe. Aşa cum atunci erau indiferenţi pentru credinţa cea către Dumnezeu, tot aşa si astăzi oamenii nu cred si iau în râs Biserica si pe Hristos. După cum atunci potopul a venit pe neaşteptateşi fara de veste si i-a înecat, tot aşa pe neaşteptate si fără de veste va fi şi a doua venire a Domnului.
Sf. Ap. Pavel zice că: "ziua Domnului nu va sosi pâna ce mai înainte nu va veni lepădarea de credinţă si nu se va da pe faţa omul nelegiuirii, fiul pierzării".Şi în continuare: "pentru că taina fărădelegii se si lucrează, pâna cel care o împiedică acum va fi dat la o parte.Şi atunci se va arăta cel fără de lege pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale, si -l va nimici cu strălucirea venirii Sale" (II Tesalonicieni 2, 3-8). Aşadar apostazia va fi un semn al venirii Domnului nostru, când atâtea au atins culmea în zilele noastre.
Pendula vieții
Acum 4 săptămâni
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu