Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 10 martie 2011

DESPRE HIPNOZA SI ALTE RATACIRI

Din antichitate până astăzi, hipnoza ţine de artele negre. "Probabil că ghicitorii şi oracolele de odinioară au lucrat mult cu stările hipnotice", este de părere Dr. Maurice Tinterow. Biblia nu îndepărtează din discuţie practicile oculte ca fiind o superstiţie inofensivă, nici nu neagă autenticitatea sau efectele ajutătoare ale unor asemenea practici. Există totuşi avertizări drastice privind tot ce are legătură cu ocultismul. Dumnezeu ar vrea ca poporul Său să vină la El cu nevoile lui şi nu să se adreseze unor persoane care se ocupă cu practici oculte.

Dimpotrivă, Biblia se pronunţă vehement ca omul să nu intre în relaţii cu persoane care s-au dedicat ocultismului, pentru că are de a face cu puteri, influenţe şi dominări demonice. în timpul lui Moise, popoarele vecine Israelului exercitau practici oculte. De aceea, Dumnezeu Şi-a avertizat în mod categoric poporul cu privire la aceasta:

"Să nu mâncaţi carne împreună cu sânge. Să nu practicaţi ghicitoria sau vrăjitoria... Să nu apelaţi la cei morţi şi la ghicitori; să nu-i căutaţi, ca să vă faceţi necuraţi cu ei. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru" (Numeri 19:26,31).

"Să nu se găsească între ai tăi nimeni care să-şi lase fiul ori fiica să treacă prin foc, nimeni care să practice ghicitoria, nici un vrăjitor, descântător, magician, făcător de vrăji, nici un necromant, ghicitor sau unul care să întrebe morţii. Căci orice om care face aceste lucruri este o scârbă pentru Domnul. Şi din cauza acestei scârbe îi izgoneşte Domnul, Dumnezeul tău dinaintea ta" (Deuteronom 18:10-12).

Pe baza caracterului evident ocult al hipnozei (care se manifestă mai limpede în stadiile mai profunde), şi pentru că hipnoza este practicată de mulţi oameni care sunt implicaţi în alte domenii ale ocultului, creştinii ar trebui să evite hipnoza chiar şi în scopuri medicinale.

Cuvintele din Vechiul Testament traduse cu descântător sau făcător de vrăji par să se refere la aceleaşi persoane pe care le numim astăzi hipnoterapeuţi. Dave Hunt, autorul cărţii The Cult Explosion (Zei, guru şi forţe misterioase, Ed. Agape), ale cărui cercetări includ domeniul ocultului şi al sectelor, spune în acest sens:

„În ceea ce priveşte Biblia, eu cred că în pasaje ca Deuteronom 18, unde este vorba despre "descântători" şi "făcători de vrăji", se face referire exact la acele practici obişnuite în antichitate care astăzi au găsit intrare în medicină şi psihiatrie ca hipnoză. Presupunerea mea se bazează atât pe utilizarea de altădată a acestor cuvinte, cât şi pe tradiţiile ocultului".

Faptul că hipnoza a apărut tocmai în medicină nu înseamnă încă faptul că ea se deosebeşte de vechile practici ale descântătorilor şi făcătorilor de vrăji, sau de tehnici utilizate mai recent de către vindecători ori hipnotizatori oculţi. Weldon şi Levitt spun că chiar şi "o dezbatere strict ştiinţifică a fenomenelor oculte nu oferă o protecţie suficientă în faţa influenţei demonilor. Judecata lui Dumnezeu nu face nici o deosebire între preocuparea ştiinţifică şi neştiinţifică cu forţe care sunt contra Lui".

În diferite pasaje ale Scripturii sunt înşiruite una lângă cealaltă practici oculte, deoarece o activitate poate fi diferită de următoarea, totuşi sursa de putere şi cel care dezvăluie "ştiinţa secretă" este unul şi acelaşi: Satan. Descântători, vrăjitori, ghicitori, făcători de vrăji, necromanţi, întrebători de morţi, clarvăzători sau astrologi sunt numiţi dintr-o suflare ca unii care trebuie evitaţi. Vezi Numeri 19:26,31 şi 20:6, 27; Deuteronom 18:9-14; 2.Regi 21:6; 2.Cronici 33:6; Isaia 47:9-13; Ieremia 27:9. Pentru cei care se ocupă cu lucruri oculte, în Noul Testament este folosit un singur cuvânt: vrăjitor.

Toate formele ocultului îl abat pe om de la Dumnezeu spre eu şi spre spirite care sunt în opoziţie cu Dumnezeu. De aceea compară Dumnezeu vrăjitoria cu prostituţia (imoralitatea sexuală, curvia):

"Şi sufletul care se adresează spiritelor morţilor şi ghicitorilor ca să se prostitueze cu ei, împotriva acestui suflet îmi voi îndrepta faţa şi-l voi stârpi din mijlocul poporului lui" (Numeri 20:6).

Dumnezeul atotputernic a privit aceste practici ca un înlocuitor pentru relaţia cu El. El le-a văzut ca nişte religii false cu experienţe religioase false.

Aşa cum am amintit mai sus, mulţi susţinători ai hipnozei afirmă că religia este hipnoză şi că experienţele unui creştin, precum rugăciunea, meditaţia, mărturisirea păcatelor, consacrarea şi închinarea sunt de fapt ale autohipnozei. O cauză pentru care hipnotizatorii văd aceste corelaţii poate fi faptul că hipnoza dă naştere unor falsificări satanice ale unor experienţe religioase autentice. Dacă în hipnoză joacă într-adevăr un rol vreo formă de credinţă şi de închinare, dar al căror ţel nu este Dumnezeul Bibliei, atunci fiecare om care se supune unui tratament cu hipnoză comite poate o prostituţie pe linie spirituală.

În hipnotism, credinţa se îndreaptă asupra hipnotizatorului şi a practicii hipnotismului. în această stare de sugestibilitate crescută, o persoană îşi deschide spiritul pentru sugestii faţă de care în condiţii normale probabil că n-ar fi receptivă. în multe cazuri se poate observa ascultarea faţă de hipnotizator şi chiar o dorinţă de a-l mulţumi. Hipnotizorul preia rolul unui preot, sau chiar rolul lui Dumnezeu şi păstrează această poziţie în timpul întregii transe, până ce ori îl lasă pe clientul său să se trezească din transă, ori acesta încă în timpul transei întâlneşte un "conducător mai înalt în grad". Unele persoane, din cauza unor sugestii posthipnotice, rămân şi după transă captive în această relaţie.

Dacă se află într-o stare de sugestibilitate crescută, în care apar deformări ale realităţii, o persoană poate deveni predispusă pentru puteri oculte.

Poate că în multe cazuri de hipnoză nu se recunoaşte clar influenţa demonică, totuşi spiritul omului şi capacitatea lui de a recunoaşte adevărul sunt manipulate. Se poate foarte bine ca omul să ajungă la o deschidere pentru alte domenii ale ocultului sau la o influenţare prin acestea, care îl duc la rătăcire. Nu degeaba avertizează Domnul Isus de faptul că în ultimele zile se va ajunge la o înşelare spirituală. Satan este un înşelător magistral, şi dacă un om şi-a deschis odată spiritul pentru înşelare prin hipnoză, atunci este predispus şi la o înşelare pe tărâm spiritual.

Hipnoza a fost totdeauna o parte componentă esenţială a ocultului. De aceea, un creştin n-ar trebui niciodată, indiferent din ce motiv, să se lase hipnotizat. Promisiunile că va fi ajutat de hipnoză seamănă prea bine cu promisiunile altor vindecători oculţi. Pentru un creştin există un alt ajutor spiritual: însuşi Dumnezeu Domnul!

6 comentarii:

  1. Am o intrebare catre autorul (care nu are nici curajul sa se semneze, dar vorbeste) acestui articol daca are habar ce inseamna cuvantul OCULT. Il invit sa se duca mai intai la scoala si apoi sa intrebuinteze cuvinte pe care nu le intelege. Sa stea mai bine in banca lui si nu vorbeasca despre ceea ce nu stie. Cand folosesti calitatea de practica oculta pentru folosirea hipnozei, o spui ori dintr-o totala lipsa de cultura ori dintr-o rea vointa lipsind oamenii sa se vindece de boli pe care medicina moderna nu are leac. Aceasta practica este folosita insusi de Dumnezeu in Geneza: "Şi a pus Dumnezeu somn în Adam şi a adormit; şi a luat o coastă dintru ale lui şi a plinit cu carne locul ei. Şi a făcut Dumnezeu coasta care a luat-o din Adam muiere şi a adus-o pre ea la Adam" (Facere 2, 21-22). Cand pui pe cineva la somn pui la somn numai mintea constienta. Oricum e prea greu sa inteleaga autorul anonim al acestui articol facut pe genunchi. Apoi acelasi autor citeaza ceea ce el insusi nu cunoaste si anume vorbeste despre faptul ca Vechiul Testament interzice carnea cu sange, dar tace chitic cand e vorba de mancatul carnii de porc care este interzisa nu numai evreilor dar si crestinilor, conform aceleiasi surse. In final vreau sa punctez ca daca autorul anonim se imbolnaveste ce face? Se duce la doctor sa se trateze sau face doar rugaciuni catre Dumnezeu ceea ce este foarte bine dar nu si suficient? Din pacate avem si in zilele noastre FARISEII nostri care nu gandesc cu capetele lor, ci iau pe nemestecate litera legii, cu ceea ce Domnul nostru Iisus Hristos s-a confruntat in viata scurta pamanteana ca sa ne faca pe noi intelepti si iubitori. Din pacate multi oameni sunt lipsiti de valoarea acestei metode cu care se vindeca de tot felul de boli grele, lasandu-i fara sanse in mainile medicinii moderne care nu-si propune sa vindece ci doar sa trateze, o mare diferenta. Acesti asa zisi aparatori ai religiei crestin-ortodoxe isi fac mari pacate.
    Cu sincere pareri de rau pentru voi,
    Dan N. (hipnoterapeut)
    P.S. Daca acest articol nu apare inseamna ca acest website este impotriva binelui omenirii si considerat pacat in aceasta religie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule trebuie sa iti spun ca esti tare ratacit. Medicina este utila in viata omului. Dar pana la o limita. Mai presus de toate este Dumnezeu. Care ti-a dat si pamant si viata si sansa sa traiesti si...medicina. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa apelezi la diavol ca sa te faci sanatos. Eu nu spun ca nu ar avea efect. Eu spun ca indiferent ca are efect, trebuie sa stim ca este practica oculta. Asta este posibil cu ajutorul diavolului. Nu imi spune acuma ca defapt nu ai globuri si alte simboluri care le folosesc vrajitorii ca stiu ca nu le ai daca esti medic. Dar hipnoza in sine, este legatura cu diavolul. Chiar daca tu nu il vezi si nu iti pare nimic suspicios in aceasta practica. Chiar daca pentru tine este pur si simplu ''medicinal'' este o inselarea diavolului. Eu nu spun ca medicul ne inseala, eu spun ca diavolul l-a inselat pe medic. Ca mai apoi sa practice la randul lui pe altii...aceasta practica diavoleasca. Daca vrei sa afli adevarul poti, trebuie doar sa iti schimbi ideea ca medicina este ''dumnezeul'' tau. Este o mare inselare. Nu vrea nimeni sa intervina in binefacerea omului, nu vrea nimeni sa strice ceva bun, dar asta chiar nu este lucru placut lui Dumnezeu. Nu compara tu din biblie situatia aia, ca nu e acelasi lucru. In primul rand daca Dumnezeu a facut asa ceva, noi nu suntem Dumnezeu. In cazul asta nu trebuie sa apelam la ajutorul diavolului pentru a face un bine. Decat sa ne facem bine cu ajutorul diavolului, mai bine deloc. Intelegi? Ori ne rugam lui Dumnezeu sa ne vindece ori stam asa. Daca Dumnezeu ne vindeca e bine, daca nu iar e bine.

      Ștergere
  2. Am uitat sa mai dau un citat ca sa nu se comenteze ca nu stun documentat. Este vorba de interzicerea carnii de porc din Vechiul Testament:
    „Să nu mâncaţi carne de porc şi să nu vă atingeţi de el”. (Leviticul 11:7-8)

    Acelasi, cu multe pareri de rau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si aici este o alta situatie. Ceea ce spui ca esti documentat defapt nu esti documentat. In primul rand nu are nimic a face una cu alta. Nu are nimic a face carnea de porc cu hipnoza. Noi mancam carne de porc pentru ca la venirea lui Iisus toate animalele s-au curatat. Intelegi? Cauta pe net sa vezi de ce. Zici ca esti docuentat dar nu stii nimic.

      Ștergere
  3. Apropo, eu ti-am raspuns la ambele mesaje. Daca vrei cauta-ma si vorbim mai multe. Scrie Kostyrapper pe google si ma vei gasi si pe you tube si peste tot. pana atunci vezi ca diavolul exista. https://www.youtube.com/watch?v=eF-wLy45HEQ&t=1s

    RăspundețiȘtergere